EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XX.kerület

Már az adóügyeket is helyben intézhetjük

A pesterzsébeti mellett további hat budapesti kormányablakban nyílt meg a múlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyintézési pontja, ahol az ügyfelek a szokásos, kormányablakban intézhető több mint 1600 ügytípus mellett már különböző adóügyeiket is elintézhetik. Az ügyfélpontok létrehozásával teljesedik ki az egyablakos ügyintézés, hiszen ezeken az ügyfélszolgálatokon szinte valamennyi államigazgatási ügyet egy helyszínen intézhetnek el az állampolgárok − tájékoztatott Budapest Főváros Kormányhivatala.

Januártól a pesterzsébeti Vörösmarty utca 3. szám alatt a lakók immár az adóbevallással, adószámlával, adóbefizetéssel, adóazonosító jellel kapcsolatos ügyeik intézése mellett különböző adó-, jövedelem- és egyéb igazolásokat is kérhetnek, és beadhatják beadványaikat az adóhivatalnak.


Egy helyen szinte minden
( Fotó: Sáfár Tibor)

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja emlékeztetett, hogy az elmúlt években ment végbe a Magyarországon valaha volt legnagyobb volumenű közigazgatási átalakítás: a kormányhivatalok, járási és kerületi hivatalok, kormányablakok kialakítása azt a célt szolgálta, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz közel léphessenek kapcsolatba az állammal, és minél több ügyüket hatékonyan, gyorsan és egy helyen tudják elintézni. Jól mutatja a fejlődést, hogy míg kezdetben az okmányirodákban mintegy 150 ügytípust lehetett elintézni, mára a kormányablakokban csaknem az összes hatósági ügyet. Emlékeztetett: öt budapesti kormányablakban hozzá lehet férni a Magyar Államkincstár szolgáltatásaihoz, 2018-tól pedig adóügyeket is intézhetünk – sorolta a kormánymegbízott.

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kiemelte: országosan mintegy 15 millió ügyet intéznek évente a kormányablakokban. Hozzátette, 2019-ben jelentős előrelépés várható az államigazgatásban, 2019-től az állampolgárok akár okostelefonról is intézhetik majd az államigazgatással kapcsolatos teendőiket, mindeközben a személyes ügyintézés lehetőségei is megmaradnak.


A múlt heti, ünnepélyes átadót Kőbányán tartották
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.