2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Meg kell állítani az illegális migrációt

Nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani – jelentette ki az osztrák kancellár kedden Bécsben, az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően tartott közös sajtótájékoztatón. Sebastian Kurz hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország egy irányba megy az Európai Unió külső határainak védelmében. Kiemelte, hogy hazája híd szerepet kíván betölteni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kiemelte, hogy a migráció a legnagyobb fenyegetés, ami Közép-Európa jövőjét veszélyezteti.


– A keresztény életformát szeretnénk megvédeni. Nem vallási, hanem kulturális értelemben mondom ezt. Nincs szükség párhuzamos társadalmakra – mondta Orbán Viktor.

– A kvóta nem megoldás – szögezte le a magyar miniszterelnök –, nem maradhatnak azok, akik törvénytelenül érkeztek Európa területére. Magyarország eddig és ezután sem fogad be migránsokat – jelentette ki.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarország mindig is támogatta az unió bővítését a Balkán irányába. – Mindent megteszünk a közép-európai régió sikerességéért – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.