EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Belföld

Meg kell állítani az illegális migrációt

Nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani – jelentette ki az osztrák kancellár kedden Bécsben, az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően tartott közös sajtótájékoztatón. Sebastian Kurz hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország egy irányba megy az Európai Unió külső határainak védelmében. Kiemelte, hogy hazája híd szerepet kíván betölteni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kiemelte, hogy a migráció a legnagyobb fenyegetés, ami Közép-Európa jövőjét veszélyezteti.


– A keresztény életformát szeretnénk megvédeni. Nem vallási, hanem kulturális értelemben mondom ezt. Nincs szükség párhuzamos társadalmakra – mondta Orbán Viktor.

– A kvóta nem megoldás – szögezte le a magyar miniszterelnök –, nem maradhatnak azok, akik törvénytelenül érkeztek Európa területére. Magyarország eddig és ezután sem fogad be migránsokat – jelentette ki.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarország mindig is támogatta az unió bővítését a Balkán irányába. – Mindent megteszünk a közép-európai régió sikerességéért – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.