EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Meg kell állítani az illegális migrációt

Nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani – jelentette ki az osztrák kancellár kedden Bécsben, az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően tartott közös sajtótájékoztatón. Sebastian Kurz hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország egy irányba megy az Európai Unió külső határainak védelmében. Kiemelte, hogy hazája híd szerepet kíván betölteni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kiemelte, hogy a migráció a legnagyobb fenyegetés, ami Közép-Európa jövőjét veszélyezteti.


– A keresztény életformát szeretnénk megvédeni. Nem vallási, hanem kulturális értelemben mondom ezt. Nincs szükség párhuzamos társadalmakra – mondta Orbán Viktor.

– A kvóta nem megoldás – szögezte le a magyar miniszterelnök –, nem maradhatnak azok, akik törvénytelenül érkeztek Európa területére. Magyarország eddig és ezután sem fogad be migránsokat – jelentette ki.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarország mindig is támogatta az unió bővítését a Balkán irányába. – Mindent megteszünk a közép-európai régió sikerességéért – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.