EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Megbocsátott anyjának a megerőszakolt Timi

Megbocsátott édesanyjának az a szigetközi lány, akit nevelőapja nyolcéves kora óta folyamatosan megerőszakolt. Tímea anyja is tudott a szörnyűségekről, sőt gyakran meg is verte. A borzalmakon átesett lány csak a Lokálnak mesélt szenvedéseiről.

– Nincs nap, hogy ne jutna eszembe a múlt. Most már jól vagyok, biztonságban érzem magam, mert Kristóf kimentett a borzalmak házából – mondta a Lokálnak Tímea. – Öt éve találkoztam vele, szerelem volt első látásra. Csak a legnagyobb titokban találkozhattunk, de vállaltam a kockázatot, hogy anyáék bántani fognak érte. És bántottak is. Az évek során megtanultam hallgatni, megőrizni a titkomat, mert attól féltem, a társaim engem ítélnek el, engem vetnek meg azért, ami velem történt. Néha megfordult a fejemben, hogy megölöm magam, aztán eszembe jutott a messzi távolban élő nagymamám és nagypapám. Hogy milyen jó lenne velük találkozni. Ez mentette meg az életemet.


Tímea néha levelet kap a kalocsai fegyházból anyjától, aki bocsánatot kért tőle. Azt írta, a börtönben elvált a férjétől, és boldog, mert szerelmes lett egy szakácsba, aki drogos volt, de jelenleg rablásért ül.

– Mit tehettem volna, megbocsátottam neki. Mégiscsak az anyám. De a zárkatársai pontosan tudják, miért került oda. Bántani akarták érte, de amióta kiderült, hogy tartom vele a kapcsolatot, békén hagyják – mondta Tímea. – Ősszel találkoztam ismét anyával, szürke rabruhában volt, nagyon lefogyott. Kérdeztem, miért tette? Miért gyötört állandóan? Miért hagyta, miért segített, hogy a nevelőapám újra és újra megbecstelenítsen? De csak kitérő választ adott. Nem tudtam neki elmondani, hogy még ma is álmodom a rémtetteikről. Hogy mindig újra és újra átélem a kínok kínját, amíg sírva, zokogva fel nem ébredek.


A meggyötört lányt végül Kristóf családja befogadta. Tímea azóta sem fordult pszichológushoz, nincs rá pénze. A vőlegénye tudja, mit élt át a kedvese nyolc éven keresztül, ezért végtelen türelemmel és szeretettel próbálja gyógyítgatni a lelki sebeit. Együtt mennek moziba, kirándulni, kutyát sétáltatni. Azt tervezik, hogy majd különköltöznek, és két gyerekük lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.