EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Pécs

Megjelent a tavasz hírnöke

Március helyett december végén jelent meg a Mecsekben az illatos hunyor. A Magyarországon csak Dél-Dunántúlon honos növény már most virágot bontott. A korai virágzás azonban nem biztos, hogy kedvez a növénynek.

Hiszen hiába szép, azok a beporzók, amelyek a növény szaporodását végeznék, még nem túl aktívak ilyenkor – vélik a szakemberek, akik azt is hangsúlyozzák, hogy nem szabad a klímaváltozásra fogni ezt a jelenséget. Egyes helyeken mindig akadnak egyedek, amelyek idő előtt kivirágoznak. Idén az enyhe időjárásnak köszönhetően a számuk megsokszorozódott. A Mecsekben már január elején fotóztak hóvirágot és a szántókon sárguló repcét is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.