EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Meglepetés! Ronaldo csak a 49. legértékesebb labdarúgó

A svájci CIES labdarúgás statisztikákkal foglalkozó intézet minden átigazolási szezonban kiszámolja, hogy éppen ki a világon a legértékesebb futballista az az öt nagy európai bajnokságban. Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo az első tíz közelében sincs.

Az intézet a mérésekhez olyan statisztikákat összegez, mint egy játékos életkora, a szerződésének a hossza, a posztja, aktuális teljesítménye vagy, hogy milyen szerepet tölt be hazája válogatottjában.


Számításaik szerint jelenleg a világ legértékesebb játékosa Paris Saint-Germain brazilja, Neymar, aki nem mellesleg nyáron 222 millió euróért (69 milliárd forint) szerződött Franciaországba a Barcelonától, így ezzel minden idők legdrágább futballistája lett. Piaci értéke jelenleg 213 millió euró.

Második helyen Lionel Messi végzett, az ő értékét 202,2 millió euróra teszi, a harmadik pedig az angol Harry Kane lett. A Tottenham csatára 194,7 millió eurót ér jelenleg.


A szurkolók természetesen a legjobb helyek egyikére várnák Cristiano Ronaldót, a Real Madrid játékosát, azonban hatalmas meglepetésre ő csak 49. legértékesebb labdarúgó. Az ő piaci értéke 80,4 millió euró.

A top10-es listát böngészve azt vesszük észre, hogy a franciák adják a legtöbb játékost, hiszen ott van a legjobbak között Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) és Paul Pogba (Manchester United). Ha pedig a csapatokat nézzük, akkor öttel a Premier League nyer. A listán egyébként száz játékos szerepel, az utolsó a dán Andreas Christensen lett. A Chelsea védőjének piaci értékét 50,2 millió euróra becsülik.

A teljes listát itt tekinthetik meg.

A 10 legértékesebb futballista a CIES szerint

1. Neymar (brazil, PSG) – 213 millió euró

2. Lionel Messi (argentin, Barcelona) – 202,2 millió euró

3. Harry Kane (angol, Tottenham) – 194,7 millió euró

4. Kylian Mbappé (francia, PSG) – 192,5 millió euró

5. Paulo Dybala (argentin, Juventus) – 174,6 millió euró

6. Dele Alli (angol Tottenham) – 171,3 millió euró

7. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) – 167,8 millió euró

8. Romelu Lukaku (belga, Manchester United) – 164,8 millió euró

9. Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid) – 150,2 millió euró

10. Paul Pogba (francia, Manchester United) – 147,5 millió euró

… 49. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), 80,4 millió euró

Kapcsolódó Cikkek

  • Ő akarta átverni a Fradit!

    Ő akarta átverni a Fradit!

    Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu, annak a játékosügynöknek a nevét, aki piszkos módszerekkel akarta megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát.

  • Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Farkas Mátyás sportmenedzser akarta anyagilag jelentősen megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát, a saját anyagi érdekeit szem előtt tartó szakember a válogatott sztárjátékosát és egy másik klubot akart felhasználni a piszkos ügylethez – tudta meg a PestiSrácok.