EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Extra

Meglepetések tömkelege A Dal második válogatóján

Tegnap este lezajlott A Dal második válogatója, melynek győztese Dánielfy Gergely és az AWS lett holtversenyben. Továbbjutott még a yesyes, Heinz Gábor “BIGA”, Odett, vigaszágasként pedig a SativuS örülhetett. Ez azt jelenti, hogy a versenytől búcsúznia kellett a Peet Projectnek, a Nene zenekarnak, a Maya ‘n’ Peti duónak, és sokak meglepetésére Singh Vikinek is. 

Azt est számos meglepetést tartogatott a nézők és a zsűri számára egyaránt. A továbbjutók többsége még azt is alig akarta elhinni, hogy A Dal színpadán állhat, így a sikert valóságos csodaként élték meg a legtöbben.


Így volt ezzel metált játszó AWS is, aki „Viszlát nyár” című dallal zárásképp még utoljára felrobbantotta a színpadot. A srácok rögtön az első helyre is ugrottak, hisz a zsűri mellett a nézők is imádták a produkciót. A közönségtől kapott kilenc pont óriási meglepetés volt, hisz a metál az egyik legmegosztóbb műfaj. A dal a frontember édesapja ihlette meg, akit nemrég veszített el.
– Soha nem gondoltuk volna, hogy első helyen végzünk. Úgy mentünk fel a színpadra, hogy csak csinálunk egy jó ó metál bulit. Ezek szerint sikerült – mondta az egyébként már tizenegy éve működő zenekar frontembere, Örs.

AWS

Az AWS mellett szintén negyvenöt ponttal végzett az első helyen Dánielfy Gergely, akinek produkciója sokakat a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál első helyezettjére, Salvador Sobralra emlékeztetett. A produkcióban mestert és
tanítványát láthattunk együtt zenélni.
– Gitáron egykori tanárom, Suba Sándor kísért, akinek nagyon sokat köszönhetek. Ez nagy megtiszteltetés volt számomra, szívből örülök, hogy együtt arattuk le a babérokat – nyilatkozta a verseny után Gergely, aki az éneklés mellett a színészetben is otthonosan mozog.


Szintén óriási igent kapott a yesyes, akinek I let you run away című dalát Schell Judit a legmagasabbs tíz ponttal jutalmazta. Az énekes Szabó Ádám ezúttal sem hagyta otthon a harmonikáját, mely az évek során már-már a védjegyévé vált.

Fotó: Cser Dániel

A yesyes-szel ellentétben a Nene nem jutott tovább a következő fordulóba, de friss formációként mindenképp jó alkalom volt számukra a bemutatkozásra. A zsűri legfőképp az ének apró hibáira és a szöveg ellentmondásaira hívta fel a figyelmet.

Nene
Fotó: Cser Dániel)

Mesébe illő szerelmi történetet adott elő a Maya ‘n’ Peti, akik a színpad mellett az életben is egy párt alkotnak. Első közös daluk a „Nekem Te” egy tökéletes szerelmet mutat be, mely Both Miki szerint nem létezik. Emiatt a
produkció kissé naivvá és hiteltelenné vált a zsűri számára, de a pár egy percig sem csüggedt.
– Nagyon jól éreztük magunkat, talán jövőre egy olyan dallal indulunk, melyben megmutathatjuk, hogy a mi kapcsolatunk sem fenékig tejfel – árulta el a duó női tagja, Maya.

Maya ‘n’ Peti /Fotó: Cser Dániel

Úgy tűnik, hogy a zsűri és a közönség ezúttal nem volt vevő a romantikus dalokra, hisz Singh Viki Butterfly House című dala sem jutott tovább, ami sokakat meglepett. Legcsalódottabb talán Viki párja, Tomi volt, hisz szinte biztos volt szerelme sikerében. Most egy kicsit csalódott vagyok, de ezt fel kell dolgozni, és tanulni
belőle – mondta a műsor után Viki, aki szerelmének énekelte a dalt.

Singh Viki és párja, Tomi
/Fotó:Cser Dániel

Az érzelmes nótákkal szemben Heinz Gábor “BIGA”, a Peet Project, és Odett a könnyed lazaságot képviselték a műsorban. Frenreisz Károly szerint BIGA valami olyan ösztönös zeneiséggel rendelkezik, melyet nem lehet megtanulni. Good Vibez című dalával negyvenhárom pontot zsebelt be, mellyel biztos továbbjutóként menetelhet tovább az elődöntőbe. Szintén továbbjutott Odett „Aranyhal” című dalával, mely a szerelmet humorral és iróniával fűszerezve mutatja be. Ezzel szemben a Peet Project alul maradt, de ismét bebizonyították, hogy milyen jól bánnak a hangszerekkel.

Heinz Gábor “BIGA” /Fotó: Cser Dániel

Peet Project
/Fotó: Cser Dániel

Odett
/Fotó: Cser Dániel

Megannyi dráma után felüdülést jelentett a SativuS „Lusta lány” című dala, mely egyfajta kritikaként is értelmezhető volt részükről – szándékaik szerint hurmorral fűszerezve –, hisz görbetükröt mutat a mai fiatal lányoknak. A soproni banda olyan jó hangulatot csinált a színpadon, hogy a közönség őket juttatta tovább vigaszágon, melyet ők is alig akartak elhinni.
– Az esélytelenek nyugalmával mentünk fel a színpadra, már az is csoda,hogy itt vagyunk. A menedzserünk nevezett be minket titokban, és az utolsó pillanatig nem is tudtuk, hogy bekerültünk. Óriási most az öröm, indulunk vissza Sopronba, és bulizunk egy nagyot – mesélték vidámat a SativuS tagjai.

SativuS tagjai
/Fotó: Cser Dániel

A harmadik válogatót február 3-án rendezik, onnan is hat dal jut a két elődöntőbe, amelyet február 10-én és 17-én tartanak. A Dal 2018 február 24-i döntőjébe nyolc produkció jut, s közülük kerül majd ki a győztes, aki májusban
Portugáliában képviselheti hazánkat

Kapcsolódó Cikkek