2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Extra

Megmentették a kisfiú lábát és álmait

Egy erdélyi magyar kisfiúnak, Balázs Dávidnak Romániában amputálni kellett volna a lábát, de a budapesti kórházban műtéttel pár nappal karácsony előtt megmentették a végtagját. A jól felkészült orvosi csapatnak és az önzetlen segítségnek köszönhetően egészségesen térhet vissza szülőföldjére, és az álmait sem kell feladnia.

A nyolcéves erdélyi kisfiút karácsony előtt még az a veszély fenyegette, hogy súlyos betegség miatt amputálni kell a lábát. A román orvosok szerint ez lett volna az egyetlen gyógymód, hogy megmentsék az életét. Budapesten azonban gyors műtétet hajtottak végre, aminek az árát egy jótékonysági számla megnyitásával a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. biztosította. „Amikor megtudtam, hogy Dávid milyen betegséggel küzd, egy pillanatig nem volt kétséges, hogy segíteni fogunk. És az sem volt kérdés, ha már egyszer segítünk, akkor minden költséget mi állunk, a műtétét és az utána következő rehabilitációét is.” – mondta Süllős Gyula, annak a családi vállalkozásnak a tulajdonosa, amely példamutatóan fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, széles körben támogat jótékonysági szervezeteket és alapítványokat.


A Balázs család a székelyföldi Siklódon él, a kis falu őrzi a hagyományokat, ahogy maga a család is. A szülők gyógynövényeket gyűjtenek és falusi turizmusból élnek, szabadidejükben lelkesen táncolnak a Pipacsok Néptáncegyüttesben. Kisfiúknak, Dávidnak is ez az álma, ha felgyógyul, ő is táncolni szeretne.

A kis Dávid már a karácsonyt is otthon akarta tölteni, de mint az orvosoktól megtudtuk, január első napjaiban térhet haza.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.

  • Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Hetvenhat évesen, a Pi világnapján hunyt el Stephen Hawking, minden idők egyik legkiválóbb elméleti fizikusa. Élete nagy részét egy gyógyíthatatlan betegsége miatt saját teste fogságában töltötte, ám elméje mindeközben csúcssebességgel szárnyalt.