2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Tatabánya

Megújul a megyeháza épülete

Közel 640 millió forintos, elsősorban európai uniós támogatás révén korszerűsödik a megyeháza épülete, amihez a Miniszterelnökség 25 millió forinttal járul hozzá.

– A támogatás fő célja ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését – mondta el a beruházás kapcsán dr. Kancz Csaba kormánymegbízott. – Hazánkban az energia mintegy 40 százalékát épületekben használják fel. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. A beruházások nagymértékben hozzájárulnak a hivatal épületének energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához és a megújuló energiafelhasználás fokozásához, ennek eredményeként csökkennek a kormányhivatal energiaköltségei.


Ráfér a megújulás

Mindannyian fontosnak és szükségszerűnek tekintjük ezt a fejlesztési lehetőséget, hiszen városunk egyik fontos hivatala sok szempontból újításra szorul – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester (balról)

A megyeháza épülete az 1950-es években épült, azóta komplex felújítást nem végeztek az ingatlanon. Jelen projekt keretében az épület energetikai felújítását végzik el.

– Mindannyian fontosnak és szükségszerűnek tekintjük ezt a fejlesztési lehetőséget, hiszen városunk egyik fontos hivatala sok szempontból felújításra szorul – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – A beruházás keretén belül új, átszellőztetett, hőszigetelt homlokzatot és új külső nyílászárókat kap az épület. Mindezek mellett megtörténik a gépészeti rendszerek korszerűsítése, a világítási rendszer energiatakarékos átalakítása, valamint napelemes rendszert építenek ki.

A munkálatok a napokban kezdődnek és várhatóan októberben fejeződnek be.

Kapcsolódó Cikkek