EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Hódmezővásárhely

Megújulnak a szociális bérlakások

Három pályázaton összesen 650 millió forintot nyert Hódmezővásárhely, amelyből a „leromlott városrészek” rehabilitációját valósítják meg több lépcsőben. A Bibó, a Janáky és a Dobó utcában lévő szociális bérlakások felújítása mellett a felzárkóztatási program és a vásárhelyi identitást megerősítő rendezvények, projektek is nagy szerephez jutnak majd.

Az egyik program – amelyre a város bruttó 233 millió forintot nyert el TOP-os pályázat keretében – célja a lakhatási körülmények javítása a Dobó, a Bibó és a Janáky utcákban található szociális bérlakásokban. Mintegy 118 lakást érint a megújulás, az ingatlanokban megközelítőleg félezer ember él. Mindegyik lakás energetikai korszerűsítésen esik át, aminek során az épületek külső hőszigetelése mellett a padlás hőszigetelése és a külső bejárati ajtók cseréje is megtörténik. 18 lakás esetében – amelyek korábban, 1999-ben épültek – pedig a külső nyílászárókat is kicserélik. Ehhez társul egy közösségi kis ház megépítése is, amely az Észak Utcai Óvoda mögött valósul meg, és szociális blokkokat, közösségi termet, valamint fedett teraszt tartalmaz, a körülötte lévő zöldfelület megújításával. A megvalósítás kezdete 2018 nyarán várható, az ott élőket folyamatosan tájékoztatják majd a részletekről.


A projektekről dr. Kószó Péter alpolgármester, Spitzner Csaba és Lázár Mária projektmenedzserek adtak tájékoztatást

A programhoz egy felzárkóztatási program is társul az itt élők számára. Ezeknek nagy része a fent említett házban valósulhat meg. Mindezekhez szervesen kapcsolódik a 3. nyertes pályázat, amely csaknem az egész városra kiterjed, és a helyi identitás és kohézió megerősítését szolgálja. Ebben a város partnere a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ lesz, ahol az információs pont mellett rengeteg program és rendezvény szolgálja majd a cél elérését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.