EUR: 317,96 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szombathely

Megújult hadisírok

Mintegy tízmillió forintból 5 emlékmű, 50 domborműves sírkő és több mint félezer egységes hadisírkő újult meg a Jáki úti temető hősi parcellájában a Honvédelmi Minisztérium támogatásának köszönhetően. – Csak addig maradhat fenn egy nemzet, amíg kész ápolni hőseinek emlékét – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

Hozzátette: hatszázezer hadisírunk van a határainkon kívül, és a többi országtól csak akkor várhatjuk el a magyar sírok megfelelő gondozását, ha mi is rendben tartjuk a nálunk elesett külföldi katonák nyughelyeit. Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy minden katona hős, aki parancsteljesítés közben vesztette életét. Éppen ezért az a feladatunk, hogy az itt nyugvó valamennyi hősnek egyformán ápoljuk az emlékét.


Hende Csaba és Puskás Tivadar megnézte a megújult sírokat Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.