EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Külföld

Megvan, hogy ki Európa legjobb séfje

Sebastian Frank két Michelin-csillagos osztrák séfet választották meg a legjobb európai séfnek a Madridban megrendezett 16. nemzetközi gasztronómiai kongresszuson.

Sebastian Frank /Fotó: Wikipedia

“Sebastian Frank az árral szemben halad. Egyszerű, de rendkívül kreatív hagyományos konyhát vezet, amelyhez szüleitől és nagyszüleitől merítette az ihletet” – méltatta a díjazottat José Carlos Capel szakács-étteremkritikus a díjkiosztón.


Frank elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy a kongresszus neki szánta a díjat, hiszen a gasztronómiai találkozón a világ legjobb szakácsai gyűlnek össze, és ő csak egy kis éttermet visz Berlinben.

A 68 országból érkezett mintegy ezer szakértő és szakács a legfrissebb trendeket, recepteket és főzési technikákat mutatja be a kongresszus alatt. A rendezvényen részt vesznek a spanyol sztárszakácsok, köztük Elena Arzak, Ángel León és Joan Roca is.


Idén a “fiatal, lázadó szakácsok” kerültek a középpontba, akiket Lisszabonból, Berlinből, Szentpétervárról, Tel-Avivból és Tokióból hívtak meg a kongresszusra.

Sebastian Frank ízelítőt is adott szakácsművészetéből a kongresszuson: sós tésztában sült zellert, zsírban sült gombát, borjúhabot és húsleveskoktélt kínált.

Mint mottójaként kifejtette: miért is csatlakozna az ázsiai fúziós fősodorhoz, mikor arról fogalma sincs, azzal viszont tökéletesen tisztában van, hogy szülei, nagyszülei, a hazájában élő emberek hogyan főznek.

“Ugyanazokat az ízeket használom, amelyek gyermekkoromban inspiráltak. Ez a hagyományos konyha különleges ízekkel” – fűzte hozzá.

Az Alsó-Ausztriában született szakács ma Németország egyik sztárséfje, 2016-ban berlini étterme, az Ödön von Horváth osztrák-magyar íróról elnevezett Horváth elnyerte a második Michelin-csillagot. A 36 éves szakács az első csillagát 2011-ben kapta. 2017-ben elnyerte a berlini mesterszakács címet is.

Kapcsolódó Cikkek