2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Megvédi az országot a Stop Soros törvényjavaslat

Nem engedi a kormány, hogy a magyarok tömeges akaratával szemben a Soros Györgyöt segítő hálózatok illegális migránsokkal árasszák el hazánk területét. De mi is az az alapvetően három pillérből álló Stop Soros törvénycsomag?

A kormány csütörtökön nyilvánosságra hozta és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a “Stop Soros” törvénycsomagot – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig arról beszélt, hogy a kabinet mindent elkövet, hogy fizikai és jogi értelemben egyaránt eltűnjenek az illegális bevándorlók által kihasznált kiskapuk, ezt a célt is szolgálja törvénycsomag


– Soros György hálózata azon dolgozik, hogy minél több ember érje el Európát – mondta a Kossuth rádióban.


MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az illegális migrációt támogató szervezetek társadalmi felelősségvállalásáról szóló törvényjavaslat-tervezet az első pillér. Azokra a szervezetekre terjed ki, amelyek közvetlenül vagy közvetve külföldről származó pénzbeli vagy más vagyoni jellegű juttatásból segítik vagy támogatják más országok állampolgárainak jogszerűtlen belépését Magyarországra.


Az illegális migrációt támogató szervezet a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatás mértékétől függetlenül három napon belül köteles bejelenteni a nyilvántartó bíróság számára, ha külföldről támogató személy vagy szervezet pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatásban részesíti. A törvényjavaslat kötelezettségként írja elő az illegális migrációt támogató szervezet számára, hogy a külföldről származó pénzbeli juttatásokat az erre a célra létrehozott bankszámlaszámon fogadja.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A második pillér a bevándorlási finanszírozási illetékről szóló törvényjavaslat-tervezet. Ennek lényege, hogy az illegális migrációt támogató szervezetek illetékfizetésre kötelezettek. A bevándorlási finanszírozási illeték mértéke a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatás 25 százaléka. Ha ezt elmulasztják, az állami adóhatóság a be nem fizetett illeték kétszeresének megfelelő összegű bírságot szabhat ki.

A harmadik pillér pedig az idegenrendészeti távoltartásról szóló törvényjavaslat-tervezet. Ez a szabályozás lehetővé tenné, hogy távol tartsák hazánk egyes területeitől (schengeni határok által érintett területek) azokat, akik Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit sértik. De mit is jelent ez konkrétan? Ha valaki illegális migráns Magyarországra történő jogszerűtlen belépését és tartózkodását segíti, ehhez a tevékenységhez pénzbeli vagy vagyoni jellegű támogatást nyújt és ezen tevékenységével Magyarország közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet veszélyezteti. Ha ezek közül valamelyik bizonyossá válik, szankciók következnének: távol lehetne tartani őket a határsávtól, vagy ha külföldiek, meg lehetne tiltani belépésüket Magyarországra.

A miniszter különösen indokolt esetben harmadik ország állampolgárait Magyarország egész területéről is távol tarthatja.

Cáfolja az ellenzéket a Helsinki Bizottság

Senkit, egyetlen migránst sem fogadott be a kormány, senki nem kap Magyarországon letelepedési lehetőséget, és nem változtatták meg a jogszabályokat, hiába kampányol ezzel a hazugsággal az ellenzék. Mindenkinek el kell hagynia Magyarországot. Az 1300 migráns befogadásáról szóló ellenzéki hazugságot a Soros György pénzével kitömött Helsinki Bizottság leplezte le egy sértődött interjúban – írta az Origo.

– Az ellenzék most azt dörgöli a kormány orra alá, hogy titkosan 1300 menekültet fogadtunk be. Valójában  arról van szó, hogy Magyarország egészen pontosan 1216 embert fogadott be tavaly, de egyáltalán nem titkosan – mondta a zoom.hu-nak Zádori Zsolt, a Helsinki Bizottság sajtómunkatársa. Hangsúlyozta, az 1216 elismerés a genfi konvenció, az alaptörvény és a magyar menekültügyi törvény alapján történt. – Nem arról van szó, hogy Magyarország titokban mégis teljesítette azokat a kötelezettségeit, ami az uniós tagságból adódik – sajnálkozott és emlékeztetett: a kvótákról szóló uniós döntésekkel Magyarország nyíltan szembement. Azt is elmondta, hogy azokkal a családokkal, akik a befogadott és a nem befogadott státuszt kapták meg, lényegében ugyanaz történik: egy idő után továbbállnak Nyugat-Európába.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.