EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

A Menedék vezetője szerint bármely migráns jobb, mint a hazai népesség

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület felügyelőbizottságának elnöke szerint a bevándorlás azért is jó, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség – írta keddi cikkében az Origo.

A hírportál Melegh Attila egy 2015-ben az Origónak adott interjújából idézett, amelyben a szociológus arról beszélt, hogy Magyarország milyen jól járna, ha befogadná a migránsokat, akik majd gazdasági növekedést hoznak az országnak, és feltöltik a hiányszakmákat, például “orvosok lesznek”.


A cikk szerint Melegh Attila “sötét jövőt jósolt” a befogadást megtagadó Magyarországnak: elfogy a népesség, és a nyugdíjrendszer is összeomlik bevándorlók nélkül. Szerinte az ország és a kormány “igazán örülhetett volna az akkor éppen 150 ezer fős illegális határátlépő tömegnek, hiszen

nagy a verseny az országok között a bevándorlókért”.


A hírportál megjegyezte, hogy a szociológus annak a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek felügyelő bizottsági elnöke, amely színeiben

Szél Bernadett, az LMP társelnöke programvezetőként dolgozott, és amelyet Soros György “bevándorláspárti spekuláns” támogat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek