EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Menekülne a Barcelona egykori elnöke

A spanyol bíróság elutasította Sandro Rosell korábbi Barcelona-klubelnök kérelmét, így nem védekezhet szabadlábon – írja a Marca. A hatóságok attól tartanak, hogy Rosell elhagyná az országot, és Thaiföldre vagy Katarba menekülne.

EPA/EMILIO NARANJO

A spanyol Marca című sportnapilap szerint Sandro Rosell, a Barcelona korábbi elnöke azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot, ha szabadlábra helyezik. Többek között Thaiföld és Katar is szóba került, mint lehetséges célpont.


A lap cikke szerint ezt a hatóságok onnan tudják, hogy korábban lehallgatott telefonbeszélgetés kerültek elő, amelyeket Rossel barátjával és üzletfelével Ricardo Teixeirával folytatott.

Teixeira-át nem kel bemutatni, ő a modern futball egyik legnagyobb gazemberek. 1989 és 2012 között ő volt a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke, aki ellen az FBI elfogatóparancsot adott ki, de ő visszamenekült hazájába, ugyanis Brazíliának nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal.

Ami Rosselt illeti, ő tavaly május óta tengeti az idejét a börtönben, többek között a brazil válogatott mérkőzéseinek közvetítési jogaival kapcsolatos pénzmosással vádolják, és a Neymar szerződtetési botrány körül is felmerült a neve.

Kapcsolódó Cikkek