2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Debrecen

Mérnökképzés a jövő iparának

Folyamatosan megújuló képzéssel hét alap- és hét mesterszak, valamint szakirányú továbbképzési szakok széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

Az egyetem karai közül egyedüliként a Műszaki Kar valósította meg azt, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathassanak. – Számunkra fontos, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsássuk el végzett diákjainkat, akik a képzés folyamatos átalakításának, a specializációk bővítésének, valamint a kar széles körű intézményi kapcsolatainak köszönhetően az ipar 4.0 ismereteinek birtokában a munkaerőpiac igényeinek, elvárásainak megfelelő diplomát szerezhessenek – mondta az unideb.hu portálnak Szűcs Edit. A dékán kiemelte: az ipari vállalatokkal ápolt kapcsolatok fontosságát szem előtt tartva, a jelenlegi, már zajló duális képzés mellett – amelyet az egyetem történetében először a Műszaki Kar vezetett be – további három szakon folyik az előkészítő munka duális képzés indítására.


– A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően szinte biztos, hogy aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit. A kar lehetőséget teremt arra is, hogy a diákok külföldi tapasztalatokat szerezzenek, többek között az Erasmus-program nyújtotta lehetőségekkel. Örvendetes egyébként, hogy a kar stabil hallgatói létszámán belül egyre növekszik a külföldi diákok száma, jelenleg több mint 400-an tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Kapcsolódó Cikkek