2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Debrecen

Mérnökképzés a jövő iparának

Folyamatosan megújuló képzéssel hét alap- és hét mesterszak, valamint szakirányú továbbképzési szakok széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

Az egyetem karai közül egyedüliként a Műszaki Kar valósította meg azt, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathassanak. – Számunkra fontos, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsássuk el végzett diákjainkat, akik a képzés folyamatos átalakításának, a specializációk bővítésének, valamint a kar széles körű intézményi kapcsolatainak köszönhetően az ipar 4.0 ismereteinek birtokában a munkaerőpiac igényeinek, elvárásainak megfelelő diplomát szerezhessenek – mondta az unideb.hu portálnak Szűcs Edit. A dékán kiemelte: az ipari vállalatokkal ápolt kapcsolatok fontosságát szem előtt tartva, a jelenlegi, már zajló duális képzés mellett – amelyet az egyetem történetében először a Műszaki Kar vezetett be – további három szakon folyik az előkészítő munka duális képzés indítására.


– A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően szinte biztos, hogy aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit. A kar lehetőséget teremt arra is, hogy a diákok külföldi tapasztalatokat szerezzenek, többek között az Erasmus-program nyújtotta lehetőségekkel. Örvendetes egyébként, hogy a kar stabil hallgatói létszámán belül egyre növekszik a külföldi diákok száma, jelenleg több mint 400-an tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.