2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Szombathely

Mesteri cselek és látványos gólok

A két ünnep között 32. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Szilveszter Kupa teremlabdarúgó-tornát. A négynapos küzdelemnek a hölgyek 8, az öregfiúk 15, az amatőrök 32, a profik 6 csapattal vágtak neki, a legendák VIP-döntőjében pedig az FTC, a ZTE és a Haladás öregfiúkcsapatai mutatták meg magukat a szakértő közönségnek.

A Haladás Sportkomplexumban és az Aréna Savariában négy kategóriában mérték össze tudásukat a csapatok. A gyengébbik nem képviselői között régi és jelenlegi viktóriás játékosokkal felálló Csere SE és a Palace Poker Club csapott össze a fináléban, amelynek végén a Csere SE örülhetett. A gólkirálynő a 10 találatos Tálosi Szabina (Csere SE) lett.


A profik között a Vulcano Energia gárdája bizonyult a legjobbnak Fotó: szombathely.hu

Az öregfiúk mezőnyében a Falco sokáig vezetett, ám a klasszikus kapus nélkül érkező Trio Egerszeg nyerte meg a párharcot a mindent eldöntő kilencmétereseknek köszönhetően. Itt a 14 találatot szerző Kaj András (Trio Egerszeg) érdemelte ki a gólkirálynak járó különdíjat.

Az amatőrök döntőjében a Piccolo együttese kétgólos előnyre tett szert, de a Colonia feltámadt és alaposan megizzasztotta ellenfelét. A 3-3-mas végeredményt hozó összecsapás végén Soós bravúrjaival diadalmaskodott a Piccolo-Club Szombathely–Pepe Team. A gólkirály Hajós Attila (Petrovics Apartmanház) lett 10 találattal.


A Hali öregfiúk is tisztesen helytálltak a tornán Fotó: szombathely.hu

A profik fináléjában a zöld-fehér csapatkapitányt, Halmosi Pétert is a soraiban tudó Vulcano Energia hamar vezetést szerzett. A Hali-kapus, Rózsa Dániel hiába védett több ízben is, ötgólos hátrányba került a Futer együttese. A második félidőben visszaesett a színvonal, és noha a Futer játékosai mindent megtettek a szépítésért, sima győzelmet könyvelhetett el a Vulcano Energia, melynek gólzsákja, Németh Milán 8 góllal vált a legeredményesebb játékossá.

A VIP-küzdelmek során mind a fővárosi, mind a szombathelyi zöld-fehérek magabiztosan győzték le az egerszegieket, így a Hali–Fradi meccs döntötte el az első helyet. Váltakozva hol Bánki Dodóék, hol Tóth Miklósék vezettek, majd a 2 x 15 perces gálameccs végén a házigazda szombathelyi öregfiúk-legendák szerezték meg a végső győzelemet.

Kapcsolódó Cikkek