EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Budapest XV.kerület

Miért titokban adták át a felújított óvodát?

Sokan azt gondolhatnák, hogy egy óvoda felújítása olyan közös kerületi érdek, amit pártszimpátiától függetlenül mindenki támogatni fog. László Tamás, a kerület országgyűlési képviselője szerint ebben sajnos csalódni kellett.

Gyönyörűen felújították a Páskom parki óvodát ( Fotó: Sáfár Tibor)

Közös siker lehetne, hogy a gyermekek a Páskom parknál egy kívül-belül felújított óvodában kezdhetik meg az évet. A hosszas előkészítés és kivitelezés – amit László Tamás országgyűlési képviselő és a Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezett és támogatott a képviselő-testületben – meg is történik, mégsem boldog mindenki.
– A polgármester és a baloldal érthetetlen okból nem támogatta a felújítást, sőt a kezdeményezésben és kivitelezésben vezető szerepet vállalókon kíméletlenül bosszút álltak – mondta lapunknak László Tamás. – Az óvoda felújításával kapcsolatban megalázó és értelmetlen vizsgálatokat indított Lamperth Mónika jegyző és Hajdu László polgármester, azonban egyik során sem tudtak semmiféle hibát vagy netán visszaélést feltárni.
László Tamás elmondta, az általa létrehozott gmk kiváló munkát végzett, amikor az általános építőipari árakhoz képest lényegesen alacsonyabban tudta tartani a költségeket.


László Tamás továbbra is azon lesz, hogy a kerületben minél több bölcsődét, óvodát, iskolát és egészségügyi intézményt újítsanak fel

– Talán ez is az oka annak, hogy mindenfajta ünnepélyes külsőségek nélkül, „szinte titokban” adták át az óvodát. A hivatal nem tartja ezt a felújítást saját sikerének, hiszen csak ellene tettek. Koholt vádak alapján kirúgták a gmk kiválóan dolgozó főigazgatóját, és felszámolták a RUP-15 Városfejlesztési Kft.-t, amely 2010–2014 között remek munkával felújította a Patyolat óvodát, a Fő úti bölcsődét, a Hartyán óvodát, az Árendás óvodát és még sok más kerületi intézményt.
László Tamás hozzátette: ezzel sem tudják elvenni a kedvét, és továbbra is azon lesz, hogy a kerületben minél több bölcsődét, óvodát, iskolát és egészségügyi intézményt újítsanak fel.
– Sok teendőnk van, hiszen 40 év lemaradását kell behoznunk.

Kapcsolódó Cikkek