EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Sport

Miklós Edit reggelente még elsiratja olimpiai álmait

Ahhoz képest, hogy Miklós Editnek élete egyik legnagyobb álmát, az újabb sikeres téli olimpiai szereplést hiúsította meg sérülése, szinte derülátóan nyilatkozott a jövőről. Sőt, a keservesen megfogalmazott szavak mögött fel lehetett fedezni az elszántságot és az optimizmust.

Mankóira támaszkodva érkezett a rendkívüli sajtótájékoztatóra a szocsi téli játékokon hetedik helyezést szerzett síző, akit az elmúlt hónapokban és napokban igencsak pofozott az élet. Tavaly januári súlyos keresztszalag-műtétje után szinte napra pontosan egy évvel később újra megsérült, így hiába készült rá, ki kell hagynia a phjoncshangi játékokat. Szerencsére, támogatói, szurkolói és a szövetség ott áll mellette, így sokkal könnyebb elviselni a történteket, és erőt meríteni a gyógyuláshoz.

– Tavaly mindkét lábamat műtötték, most csak a jobbat, nyilván rövidebb ideig tart a felépülésem, de az biztos, hogy legalább fél évig nem állhatok lécre – kezdte a sajtótájékoztatón Miklós Edit. – S nem csupán fizikai, lelki rehabilitációra is szükségem lesz, fel is vettem a kapcsolatot Vura Márta pszichológussal. Tavaly is nagyon nehéz volt idegileg talpra állni, fel kellett készíteni a testem és a lelkem is arra, hogy félelemmentesen kezdjem újra. Most annyiban más a helyzet, hogy lemaradtam arról a versenyről, az olimpiáról, amelyre négy évig készültem. Időbe telik, mire feldolgozom ezt, reggelente még szomorúan ébredek, hogy nélkülem rendezik az olimpiát, de el kell fogadnom, hogy ennek valamiért így kellett történnie. Mindenesetre, örömmel állapítom meg, hogy sokakat érdekel a sorsom, pályafutásom további alakulása, és így meg sem fordul a fejemben, hogy abbahagyjam.

Annál is inkább, mert sporttársai visszavárják, számtalan üzenetet kapott a közösségi oldalakon, s mint elárulta, Lindsay Vonn ugyan nem küldött biztató szavakat, de a mezőny kilencven százaléka kitartásra buzdítja, és bíznak mihamarabbi visszatérésében.

Sokak szerint túl korán kezdte a versenyzést, ám erről más a véleménye Editnek. Szerinte nem “rásérülésről” van szó, inkább egy teljesen új balesetről.

– Ha sikeres akarsz lenni, akkor versenyezned kell, ott lehet tapasztalatokat szerezni. Nyilván tisztában voltam azzal, hogy újra megsérülhetek, de ha mindig erre gondoltam volna, akkor el sem indulok a versenyeken.

Miklós Edit a tetemes időkülönbséggel indokolta, hogy nem nézi élőben a phjongcshangi síversenyeket, de ebben talán az is szerepet játszik, hogy nem akarja megfájdítani a szívét. Mindenesetre sokat segíthet a felépülésében a hazai környezet, hiszen szűkebb pátriájában, Csíkszeredában végzi a rehabilitációs feladatokat. A gyógytorna már elkezdődött, és lézeres kezeléseket is igénybe vesz.

– A következő olimpiára még nem gondolok, igaz, a korom miatt még bőven beleférnének a pekingi téli játékok, de négy év hosszú idő, egyelőre nem gondolok rá. A legfontosabb, hogy ismét egészséges legyek és újra tudjak sportolni és síelni – fejezte be a 29 éves síző, aki mellett továbbra is kitart szponzora, az Audi hazai képviselete, nem véletlen, hogy egy új Q5-ös autót kapott tőlük használatra.


 

Budapest, 2018. január 18.
Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatóra érkezik egy budai étteremhez 2018. január 18-án. A sportolót megoperálták, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklás során bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem indul a phjongcshangi téli olimpián.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2018. január 18.
Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. A sportolót megoperálták, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklás során bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem indul a phjongcshangi téli olimpián. Jobbra Stark Márton, Magyar Sí Szövetség az alpesi szakágának szövetségi kapitánya.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek