EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szeged

Milliárdokból fejleszthetnek az iskolák

Az egy éve működő Szegedi Tankerületi Központhoz negyven köznevelési intézmény, több mint 2600 munkavállaló és húszezer diák tartozik.

Hazai forrású nyertes pályázatokból eddig több mint százmillió forint összértékben jogosultak fejlesztésre az oktatási intézmények, ami mellé több mint 3,3 milliárd forintnyi uniós forrás is érkezhet a tankerület iskoláihoz. Ebből 2,4 milliárd forintot már elnyertek az intézmények, további pályázatok elbírálás alatt vagy még benyújtás előtt állnak. A pénzből szaktantermek újulhatnak meg, fejlesztőszobák létesülhetnek, energetikai korszerűsítéseket hajthatnak végre, valamint bútorokat is cserélhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.