EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Milliárdokból lobbizott hazánk ellen Soros

A Soros-hálózat csak tavaly több mint 14 millió dollárt, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forintot költött  jelentős részben magyar ügyekkel kapcsolatos lobbizásra az Egyesült Államokban. A harcot egyebek mellett a magyar kormány külföldről finanszírozott szervezeteket szabályozó törvénye ellen is folytatják.

A Soros-birodalom egyik legnagyobb szervezete, az Open Society Policy Center (OSPC) az Amerikai Egyesült Államok kongresszusának benyújtott hivatalos beszámolók szerint csak 2017-ben több mint 14 millió dollárt (mintegy 3,5 milliárd forint) költött jelentős részben hazánkat célzó lobbitevékenységre – írja az Origo. Az érdekérvényesítés a kongresszus mindkét házában, a külügyminisztériumban, a védelmi minisztériumban és a nemzetbiztonsági tanácsban is folyt.

(MTI/EPA/Andreas Gebert)

A dokumentumokból kiderült, hogy egy képviselőházi határozat elfogadásáért is lobbiztak Sorosék. A tervezet olyan állításokat is tartalmaz, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök és a kormányzó Fidesz szavakban is és tettekben is egyre inkább autoriterré válik”. A dokumentum elítéli Magyarországot, amiért „egyre kevésbé szabad és demokratikus” és „sürgeti a kormányt, hogy vonja vissza azokat a törvényeket és intézkedéseket, amelyek korlátozzák az egyéni szabadságot és az alapvető jogokat”.

Hathatós intézkedéseket tettek a magyar felsőoktatási törvény módosítása, illetve a külföldről finanszírozott szervezeteket szabályozó törvény ellen is. Vagyis beavatkoztak és máig beavatkoznak egy szuverén ország belügyeibe. Ezért is volt szükség a Stop Soros törvénytervezet megalkotására, amelyről tegnap Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója is beszélt az M1 reggeli műsorában.


– Ennek a társadalmi vitára bocsátott írásnak a célja Magyarország szuverenitásának védelme – hangsúlyozta Kovács István, aki szerint korábban háború vagy ügynöki tevékenység fenyegethette egy állam szuverenitását, míg mára egy nemzetek felett álló, az egész világon működő hálózat jött létre, ami újfajta fenyegetést jelent. Ebben egyebek mellett politikusok, ügyvédek, bírók, szakértők vannak benne. Vagyis a magyar kormány az ország és a magyar emberek védelme érdekében alkotta meg a Stop Sorost.

Fotó: MTI

A milliárdos spekulánst tervei megvalósításában ellenzéki pártokhoz köthető erők is segítik. Ehhez kapcsolódik, hogy a Fidesz tegnap kivonult a nemzetbiztonsági bizottság Soros-tervvel foglalkozó üléséről, hiszen ott megjelent Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki korábban szoros kapcsolatban állt Soros-közeli szervezetekkel, többek között a bevándorlókat a hazai népességnél jobbnak tartó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel és a Humanista Mozgalommal. A lépés nem volt váratlan a kormánypárt részéről, korábban Németh Szilárd, a párt alelnöke nyilatkozott erről.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek