2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Debrecen

Milliárdos fejlesztéssel folytatódnak a meddőségi kezelések

Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot a Debreceni Egyetemen, miután a klinikai központ nemrégiben visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket – tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

A lombikprogram-szolgáltatás változatlan helyen és eszközökkel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC) a klinikai központ komplex meddőség programjába szervesen illeszkedve, az egyetem teljes laboratóriumi, képi diagnosztikai és genomikai hátterét is alkalmazva a lehető legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési lehetőségeket nyújtja – írták.


A közlemény kiemeli: az egyetem a megnövekedett igényeknek a korábbiaknál is színvonalasabb kiszolgálására 2018-ban – a már korábban megítélt kormányzati támogatás felhasználásával – 1,1 milliárd forintból javítja a tevékenység infrastrukturális és eszközös feltételeit. Ennek köszönhetően az ARC az eddigieknél nagyobb területen és korszerűbb környezetben, megerősödött műszerparkkal fogja a gyermekre várók igényeit kielégíteni.

„A centrum a klinikai központ kiemelt egysége, amely magas szakmai színvonalon, korszerű menedzsmenttel és az egyetemi háttérrel megerősödve, hálapénzmentesen teremti meg a legkorszerűbb meddőségi kezelések lehetőségét az észak-alföldi régió, illetve a környező országok lakosai részére” – zárul az egyetem közleménye.

Kaáli Géza, a Kaáli-intézményrendszer alapítója elmondta, intézetük továbbra is folytatja a működését Debrecenben: „új helyen, vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást, hanem intézetünket szeretnék választani”.

Kapcsolódó Cikkek