EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Mintagyár lett a fehérvári üzem

Egy fehérvári vállalkozás is bekerült az Ipar 4.0 elnevezésű program „mintagyárai” közé: a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. A gyár profiljához tartozik többek között az elektromechanikai fejlesztés, a gyártástechnológiák kidolgozása, a fröccsöntés és a fémgőzölés.

Az Industry vagy Ipar 4.0 vízió megfogalmazása szerint a termelő berendezések, gépek működési jellemzőinek digitalizálása lehetővé teszi a gépek és üzemek számára, hogy azok viselkedése automatikusan igazodjon a változó megrendelésekhez és üzemelési feltételekhez. A valós és a digitális világ közötti kölcsönhatás a modern gyárakban megteremti a dolgok (tárgyak, berendezések) internetje és a robotizálás alapjait.


A cég már a repülőiparba is szállít Fotó: macher.hu

A mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektor e területen való felkészítése rendkívül fontos, hiszen az internetalapú gazdaság ipartörténeti léptékkel mérhető, valóban forradalmi változásokat indukál. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezt felismerve indította útjára tavaly az Ipar 4.0 nevű, az Irinyi Tervhez illeszkedő kiemelt projektet, amely a magyarországi feldolgozóiparban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások digitális transzformációját támogatja, és segíti őket abban, hogy e termelési rendszereket megismerjék, majd lépéseket tegyenek a bevezetésükre.

A kiválasztott öt gyár jövőbeni feladata, hogy a feldolgozóiparban tevékenykedő kkv-kkal megismertessék az ipar 4.0 innovatív megoldásait, szemléltessék, hogy az új üzleti folyamatokból milyen előnyökre számíthatnak – mutatott rá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A mintagyárak várhatóan 2018 áprilisától fogadják a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.