EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

Bevezetik az országos felsőoktatási kompetenciamérést és bővül a digitális tankönyvtár is az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt programjának köszönhetően, amely mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatásból 2019 szeptemberéig valósulhat meg – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

A projekt célja olyan rendszerek kialakítása, amelyek segítik a diákok felsőoktatásba való belépését és bennmaradását – írták.


Mint kifejtették, a program az átfogó fejlesztés érdekében a felsőoktatás számos szegmensére kiterjed. Bevezetik a többi között az országos felsőoktatási kompetenciamérést és ágazati rendszert alakítanak ki a tanulók szociális helyzetének nyomon követésére, továbbá funkcionális és tartalmi elemekkel bővül a digitális tankönyvtár.

Megújul a diplomás-pályakövető rendszer (DPR), továbbá lehetővé válik a felsőoktatásba való bejutás, illetve a lemorzsolódás, valamint a továbbtanulás jellemzőinek és a munkaerőpiaci elhelyezkedésnek az elemzése is.

Az OH a kutatások előkészítéseként a felsőoktatási információs rendszert megújítva adatbázisokat fejleszt. A projektben feldolgozott adatok és elemzések széles köre lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények megfelelő támogatást biztosíthassanak a hallgatóknak képzésük eredményes elvégzésére – közölte a hivatal.

A program az Európai Unió 1,931 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg.

Az OH 2019. szeptember 30-ig valósítja meg a projektet, annak nyitórendezvényét január 18-án tartják, a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Kapcsolódó Cikkek