EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XXI.kerület

Modern diagnosztikai központ lesz Csepelen

Százmillió forintból újul meg két háziorvosi rendelő Csepelen. A fejlesztés keretében elsőként a Csikó sétányon és a Táncsics Mihály utcában lévő háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő energetikai korszerűsítését végzik el.

Borbély Lénárd polgármester a rekonstrukció kapcsán kiemelte, az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik a kerület megújításán, így az egészségügyi intézmények fejlesztésén is. Az előző ciklusban összevonták és felújították a Szent István úti rendelőket, tavaly pedig helyreállították a tüdőgondozót. Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárására most két háziorvosi rendelő energetikai fejlesztése kezdődik meg. A rekonstrukció 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg. Az energetikai korszerűsítés során megújul a rendelők homlokzata, kicserélik a nyílászárókat, légcserét biztosító szerkezeteket építenek be. A polgármester elmondta azt is, hogy a rendelők belső tereinek modernizálására, átalakítására is javaslatot tesz. A tervezett fejlesztések között említette a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat központi épületének teljes klimatizálását, melyre 67 millió forintot különített el az önkormányzat.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő bejelentette, a volt Weiss Manfréd Kórház területén a mozgásszervi rehabilitációs részleget megőrizve, modern diagnosztikai központot hoznak létre (Fotó: csepel.hu)

Németh Szilárd fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az elmúlt nyolc évben a magyar emberek kitartó munkájának köszönhetően bővült a gazdaság, számos fejlesztés valósult meg. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Csepel a Jahn Ferenc Kórházon keresztül az Egészséges Budapestért Program részese lehet. Bejelentette, a volt Weiss Manfréd Kórház területén a mozgásszervi rehabilitációs részleget megőrizve, modern diagnosztikai központot hoznak létre, melynek műszeres fejlesztése is a kerületben valósulna meg.

Borbély Lénárd polgármester a tervezett fejlesztések között említette a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat központi épületének teljes klimatizálását, melyre 67 millió forintot különített el az önkormányzat (Fotó: csepel.hu)

 

 

Kapcsolódó Cikkek