2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Sport

Modric beismerte, hogy adót csalt

Elismerte az adócsalás vádját a bíróságon Luka Modric, a Real Madrid középpályása. Azért, hogy elkerülje a börtönbüntetést, még a tárgyalás előtt kamatokkal együtt közel egymillió eurót (300 millió forint) átutalt a spanyol adóhivatalnak.

Példát mutatott Luka Modric azoknak a futballistáknak, akik azon gondolkoznak, hogy miként kellene adót csalni. Az El Mundo című spanyol lap szerint a Real Madrid-sztár bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádban.


Modric feleségével, Vanjával jelent meg a madridi bíróságon, de sem a spanyol, sem a horvát médiának nem kívánt nyilatkozni. A spanyol adóhivatal még 2016 januárjában rendelt el vizsgálatot vele szemben, mert gyanússá vált a 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása, amelyben nem szerepeltek a reklámszerződésekből befolyt összegek. A vád szerint a házaspár valamivel több mint 870 ezer euró adó befizetését próbálta meg elkerülni azzal, hogy Luxemburgban alapított céget.

A 32 éves középpályás úgy igyekszik megúszni az esetleges börtönbüntetést, hogy még a tárgyalása előtt átutalt egymillió eurót a spanyol adóhivatalnak. Egyelőre nem tudni, hogy kiszabnak-e rá komolyabb pénzbírságot, de az El Mundo emlékeztet, hogy Lionel Messit – négymillió euró adó befizetésének elmulasztása miatt – kétmillió euró megfizetésére ítélte a bíróság.


Az adócsaláson kívül azonban más miatt is aggódhat Modric, hiszen hazájában hamis tanúzás miatt nyomoznak ellene. Mint ismert, a labdarúgót a horvát bíróság Zdravko Mamic, a Dinamo Zagreb labdarúgóklubjának korábbi igazgatója és annak fivére, Zoran, a volt vezetőedző adócsalási és vesztegetési ügyében hallgatta meg. Az ügyészség szerint Modric megváltoztatta vallomását, és amennyiben elegendő bizonyíték gyűlik össze, vádat emelnek ellene.

 (MTI/EPA/Paco Campos)

 2014. EPA/Fernando Villar

Kapcsolódó Cikkek