2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Modric beismerte, hogy adót csalt

Elismerte az adócsalás vádját a bíróságon Luka Modric, a Real Madrid középpályása. Azért, hogy elkerülje a börtönbüntetést, még a tárgyalás előtt kamatokkal együtt közel egymillió eurót (300 millió forint) átutalt a spanyol adóhivatalnak.

Példát mutatott Luka Modric azoknak a futballistáknak, akik azon gondolkoznak, hogy miként kellene adót csalni. Az El Mundo című spanyol lap szerint a Real Madrid-sztár bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádban.


Modric feleségével, Vanjával jelent meg a madridi bíróságon, de sem a spanyol, sem a horvát médiának nem kívánt nyilatkozni. A spanyol adóhivatal még 2016 januárjában rendelt el vizsgálatot vele szemben, mert gyanússá vált a 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása, amelyben nem szerepeltek a reklámszerződésekből befolyt összegek. A vád szerint a házaspár valamivel több mint 870 ezer euró adó befizetését próbálta meg elkerülni azzal, hogy Luxemburgban alapított céget.

A 32 éves középpályás úgy igyekszik megúszni az esetleges börtönbüntetést, hogy még a tárgyalása előtt átutalt egymillió eurót a spanyol adóhivatalnak. Egyelőre nem tudni, hogy kiszabnak-e rá komolyabb pénzbírságot, de az El Mundo emlékeztet, hogy Lionel Messit – négymillió euró adó befizetésének elmulasztása miatt – kétmillió euró megfizetésére ítélte a bíróság.


Az adócsaláson kívül azonban más miatt is aggódhat Modric, hiszen hazájában hamis tanúzás miatt nyomoznak ellene. Mint ismert, a labdarúgót a horvát bíróság Zdravko Mamic, a Dinamo Zagreb labdarúgóklubjának korábbi igazgatója és annak fivére, Zoran, a volt vezetőedző adócsalási és vesztegetési ügyében hallgatta meg. Az ügyészség szerint Modric megváltoztatta vallomását, és amennyiben elegendő bizonyíték gyűlik össze, vádat emelnek ellene.

 (MTI/EPA/Paco Campos)

 2014. EPA/Fernando Villar

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.