EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb II.kerület III.kerület XI.kerület XXII.kerület

Nádasdy grófnő az asszonysorsról

Nádasdy Borbála grófnő január 21-én a Vojnovich–Huszár-villában mutatja be hatodik könyvét, az Asszonyszerelem, asszonysorsot.

Asszonyszerelem, asszonysors. Schumann ismert dalciklusának előadása, és az azzal kapcsolatos beszélgetés Gróf Nádasdy Borbála, Gráf Zsuzsanna és Megyesi Schwartz Lúcia részvételével jó másfél évvel ezelőtt hangzott el a Vojnovich–Huszár-villában. Az akkori est adta Borbála asszony nemrég megjelent önéletrajzi kötetéhez a címötletet.


A Franciaországból való végleges hazatérés, amit éppen francia építész férje, Jean szorgalmazott, a gyermekeitől, unokáitól való elszakadás fájdalma, majd a búcsú Jeantól, aki egy évvel később – akarata szerint – Magyarországon lelte meg végső nyughelyét; ugyanakkor a hazatérés szépségei, izgalma, a szülőföld újrafelfedezése – erről szól a kötet.

Nádasdy Borbála:Asszonyszerelem, asszonysors című könyve (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mészáros Géza festőművész így ír a könyvről: Nádasdy Borbála ebben a könyvében is óvja magyarságunkat, félti az anyanyelvet, és őrzi a hagyományokat. Arra tanít, hogy volt már rosszabb és lehet még rosszabb is, de nekünk helyt kell állni minden körülmények között, derűsen és bizakodóan. Szavait élete példájával támasztja alá.

„Szeretném, ha ezt az írást úgy olvasnák, mintha borozgatnánk fehér asztal mellett… Emlékezünk a múltra, megbeszéljük a jelent és a jövőt. Egymásnak erőt adni és kapni, és mindig derűsen.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.