EUR: 321,52 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Sopron

Nagy siker a Csillagkutya

A közelmúltban tizenkét alkalommal láthatták a diákok a soproni teátrum színházi nevelési programjának új előadását, a Csillagkutyát. A főként felsős fiatalok élénk érdeklődéssel, kíváncsian, aktívan vettek részt a produkcióhoz kapcsolódó foglalkozásokon.

Henning Mankell ifjúságiregény-sorozatának motívumaiból, Németh Ervin adaptációs és dramaturgi munkájával készült el az új színházi nevelési előadás. A Csillagkutya kemény, őszinte, ugyanakkor lélekemelő, különleges játék az anyátlanul nevelődő Joel életéről, a mindennapok nehézségeivel dacoló édesapáról, akiket az emlékek és a jövőről dédelgetett álmok tartanak életben.


Németh Ervin rendező, a soproni színházi nevelési program vezetője elmondta: az ötödikesektől a nyolcadikosokig minden korosztály megfordult már a foglalkozásukon, amelynek igazi célközönsége a 12–14 évesek csoportja. Ennek ellenére a legkisebb felsősök, az ötödikesek is rendkívül mélyen elgondolkodva és igazi gyermeki rácsodálkozással követték a 13 esztendős kiskamasz, Joel történetét.
Akadt olyan diák, akire olyan hatással volt az előadás, hogy szeretett volna találkozni a címben szereplő Csillagkutyával, és a foglalkozás végén többen örömmel kiáltották a szereplők felé: „Jó volt az előadás!”

Legközelebb február 2-án Győrben, illetve február 9-én Kapuváron lehet megtekinteni a Csillagkutyát. A soproni és környékbeli iskolások március második felétől május közepéig nézhetik meg az előadást, szinte minden héten. A produkció csapata hetente 8-10 alkalommal adja majd elő az oktatási intézményekben az anyakeresésről, az új helyzetekhez való alkalmazkodás nehézségeiről, valamint a felnőtté válás útjának kihívásairól szóló darabot.

Már fiatalon színházra és kultúrára nevelik a gyerekeket
Fotó: Csillagkutya

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.