EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Sopron

Nagy siker a Csillagkutya

A közelmúltban tizenkét alkalommal láthatták a diákok a soproni teátrum színházi nevelési programjának új előadását, a Csillagkutyát. A főként felsős fiatalok élénk érdeklődéssel, kíváncsian, aktívan vettek részt a produkcióhoz kapcsolódó foglalkozásokon.

Henning Mankell ifjúságiregény-sorozatának motívumaiból, Németh Ervin adaptációs és dramaturgi munkájával készült el az új színházi nevelési előadás. A Csillagkutya kemény, őszinte, ugyanakkor lélekemelő, különleges játék az anyátlanul nevelődő Joel életéről, a mindennapok nehézségeivel dacoló édesapáról, akiket az emlékek és a jövőről dédelgetett álmok tartanak életben.


Németh Ervin rendező, a soproni színházi nevelési program vezetője elmondta: az ötödikesektől a nyolcadikosokig minden korosztály megfordult már a foglalkozásukon, amelynek igazi célközönsége a 12–14 évesek csoportja. Ennek ellenére a legkisebb felsősök, az ötödikesek is rendkívül mélyen elgondolkodva és igazi gyermeki rácsodálkozással követték a 13 esztendős kiskamasz, Joel történetét.
Akadt olyan diák, akire olyan hatással volt az előadás, hogy szeretett volna találkozni a címben szereplő Csillagkutyával, és a foglalkozás végén többen örömmel kiáltották a szereplők felé: „Jó volt az előadás!”

Legközelebb február 2-án Győrben, illetve február 9-én Kapuváron lehet megtekinteni a Csillagkutyát. A soproni és környékbeli iskolások március második felétől május közepéig nézhetik meg az előadást, szinte minden héten. A produkció csapata hetente 8-10 alkalommal adja majd elő az oktatási intézményekben az anyakeresésről, az új helyzetekhez való alkalmazkodás nehézségeiről, valamint a felnőtté válás útjának kihívásairól szóló darabot.

Már fiatalon színházra és kultúrára nevelik a gyerekeket
Fotó: Csillagkutya

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.