EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nagykanizsa

Nagykéssel vetett véget a kapcsolatnak

Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy kanizsai asszony ellen, aki tavaly augusztusban leszúrta férjét, majd megvárta, amíg meghal. A tragédia napján mindketten részegek voltak.

– Az 51 éves nő és férje 2015-ben szakított, aminek italozó életmódjuk, a sok veszekedés és az asszony bántalmazása volt az oka. A férfi tavaly, az év elején kiköltözött a hegyi pincéjükbe, ahova a nő is rendszeresen kijárt – tájékoztatott dr. Kondákor Ferenc zalai főügyész, hozzátéve: a hajlékban közösen ittak, rendszeresen lerészegedtek és folytatódtak a veszekedések is.


– Így történt ez 2017. augusztus 5-én is, amikor már délben elkezdtek italozni, s estére mindketten erősen ittas állapotba kerültek – folytatta a történetet a megyei vádhatóság vezetője. – Közöttük újfent veszekedés alakult ki, a férfi szidalmazta, fenyegette a nőt, sőt a konyhából kihozott egy nagykést, hogy elvágja a torkát. Ezután lefeküdt a teraszon lévő hintaágyra, és kijelentette – a nőre célozva –, hogy a nap reggel felkel, de ő már nem, majd este fél 11 tájban elaludt.

A nő egyetlen szúrással megölte férjét, majd a kést egy lavórba dobta (Illusztráció: Gergely Szilárd)

A vádirat szerint az asszony néhány perccel később az asztalon hagyott, 20 centi pengehosszúságú konyhakést megragadta, és haragjában mellkason szúrta a férfit, aki ezután még felkelt, tett néhány lépést, majd összecsuklott és meghalt. Az asszony ezek után a kést egy lavórba dobta, a teraszon rágyújtott, italozott, és csak a férje kihűlését követően hívta fel egyik ismerősét.


Az orvosszakértői vizsgálat alapján a szúrás tüdő- és szívburoksérülést, kétoldali lég- és vérmellűséget, valamint  komoly vérvesztést okozott. Az asszony ellen emberölés miatt emelt vádat a főügyészség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.