EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Nagykövet lett a tuskirály Hegedűs Csabából

Alighanem sokan meglepődtek, amikor az októberi budapesti birkózó világbajnokság beharangozó sajtótájékoztatóján nem csupán megjelent Hegedűs Csaba, de baráti öleléssel köszöntötte a szövetség éppen őt váltó elnökét.

Németh Szilárd éppen három éve taszította le a szövetség trónjáról az egykori olimpiai és világbajnokot, melynek nyomán feltételezhető volt, hogy nem esznek egymás tenyeréből. Nos, a népszerű tuskirály nem csupán afféle protokollvendég lesz a vb-n, de két olimpiai bajnok birkózó társával, Varga Jánossal és Kocsis Ferenccel, valamint az Európa-bajnok Lőrincz Viktorral a budapesti vb nagykövete lesz.


– Egyáltalán nincs bennem tüske az elnöki tisztség elvesztése miatt – árulta el Hegedű Csaba. – Szeretett sportágamért, az újabb hazai világbajnokságért legjobb tudásom és tehetségem szerint mindent megteszek a jövőben is.

A főváros egyébként 2005 és 2013 után harmadszor adhat otthont birkózó világbajnokságnak, de a korábbi két vb rendezője igen magasra tette a lécet, nehéz feladat vár a több mint száz országból érkező mintegy 800 sportoló és kétezer vendég kiszolgálására hivatott hazai szervezőkre. Annál is inkább, mert mint Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke kijelentette, a vb nem csupán sportesemény, de egyben városmarketing is lesz. Mindenesetre Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség szerb elnöke biztos abban, hogy a budapesti vb felülmúlja majd a tavalyi párizsi eseményt.


– A párizsi volt a legjobb világbajnokság, de ennek még jobbnak kell lennie – jelentette ki Lalovic, majd viccesen hozzáfűzte: – Minden évben ezt mondom az aktuális rendezőnek…

Budapest, 2015. január 30.
Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke (b) és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Csepeli BC vezetője, elnökjelölt kezet fog a szövetség tisztújító közgyűlésén Budapesten, a Magyar Sport Házában 2015. január 30-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.