2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Négy százalék alatt a munkanélküliség a Jászságban

Az álláskeresők aránya térségi szinten már nem éri el a négy százalékot – hangzott el Jászberényben, a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkaügyi tájékoztatóján.

A hivatal szakemberei jászsági vállalkozásokat invitáltak annak érdekében, hogy megismertessék velük az aktuális támogatásokat. A legutolsó adatok szerint mintegy 2200 regisztrált álláskereső van a tizennyolc jászsági településen, ez az aktív korú lakosság 3,9 százaléka – mondta Tóth János, a foglalkoztatási osztály vezetője. Hozzátette: továbbra is komoly gondot jelent, hogy a munkanélküliek 55 százaléka csak a nyolc általánost vagy még azt sem végezte el. A legkisebb, 2,9 százalék az álláskeresők aránya Jászfényszarun, Jászapátin pedig a legmagasabb, 7,2 százalékos a ráta.


A munkáltatók képviselői számos pályázati lehetőséggel ismerkedtek meg, egyrészt képzéseket, másrészt a munkába jutás lehetőségeit teremtik meg az álláskeresők számára, de kiemelt szerephez jutnak az álláskeresés esélyeit növelő szakmai képzések is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.