EUR: 317,72 Ft
CHF: 280,75 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Nem bíznak győzelmükben az ellenzéki pártok

Megy a kiszorítósdi az ellenzéki pártok háza táján. Mivel a balliberális oldal már nem bízik a győzelmében, ezért az MSZP és a DK igyekszik kipöckölni a kis pártokat az összefogásból, hogy ők  legalább biztosan bejussanak a Parlamentbe.

Egymást hazudtolják meg és szorítják ki az ellenzéki összefogásból a baloldali pártok. Mivel látják, hogy képtelenek nyerni, már csak az lebeg a szemük előtt, hogy biztosan bejussanak a Parlamentbe, és minél több pénzt szakítsanak a kampánytámogatással.


Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is biztonsági játékot űz
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Az MSZP nem hajlandó koordinálni. Nem hajlandó elősegíteni azt a helyzetet, hogy mindenhol a legesélyesebb egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel kihívóként. Ezt történelmi bűnnek tartom. Ennél már csak Molnár Gyula indoklása elfogadhatatlanabb: a koordináció befolyásolná az MSZP kampánytámogatásra kapott összegét, ezért sehol nem hajlandó engedni – írta közösségi oldalára Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szerint az MSZP-nek fontosabb a pénz, mint az ellenzék sikere.

/Fotó: Mészáros Diána

Juhász felemlegette a csepeli körzet helyzetét, ahol a 2014-ben győztes Szabó Szabolcs, az Együtt elnökségi tagja mellett most az MSZP Bangóné Borbély Ildikót indítaná.


Maga Bangóné sem maradt rest, az ATV-ben „vásott gyereknek” és „rossz óvodásnak” nevezte Juhászt, aki mindenkibe belerúg, meghúzza a kislányok haját, lerombolja a kockavárakat.
– Majd amikor a közösség összeáll és kiközösíti, akkor még ő van megsértődve, és megy az óvó néninek hazugságokkal teletömni a fejét – mondta indulatosan Juhászról, aki szerinte az elmúlt egy évben rengeteget hazudott.

Az MSZP-sek többször is hangoztatták, hogy várják az Együttet a Párbeszéddel közös listájukra, amelynek Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelöltje. Kiszelly Zoltán politológus szerint valójában a szocialisták már nem akarják bővíteni az összefogást: megelégednek a DK-val való koordinált jelöltállítással az egyéni körzetekben, illetve a Párbeszéddel közös listában.

– Ha egy párt valamely másikkal indul közös listán, akkor már nem öt, hanem a szavazatok tíz százalékát kell megszereznie ahhoz, hogy bejussanak a Parlamentbe. Három vagy több pártnál ez már 15 százalék. Mivel az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul a választáson, más párttal már nem akarnak közös listát, mert akkor már 15 százalékot kéne elérniük – magyarázza a szakember. Az MSZP–PM listának egyébként már a tíz százalék elérése is nehéznek ígérkezik a mostani mérések alapján.

Nemcsak az MSZP, hanem a DK is csak arra figyel, hogy biztosan bejusson a Parlamentbe. Gyurcsány Ferenc ezért páros lábbal rúgott bele múlt héten Bokros Lajosba és pártjába, a MoMába.

– Lehullt az álarc. Négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal – közölte Bokros Lajos, a MoMa elnöke.

Bokros Lajos
Fotó: Mészáros Diána

– Gyurcsány Ferenc most rugdosta le a mentőcsónakról Bokros Lajost, ugyanis nem merte bevállalni, hogy közös listán induljon a MoMával, holott tavaly szeptemberben még azt mondták, hogy együtt indulnak a választáson – emlékeztetett Kiszelly.

A politológus szerint mindez azért történik, mert  az ellenzéki pártok nem bíznak a győzelmükben, és csupán az a céljuk, hogy átlépjék a parlamenti küszöböt és minél több mandátumot szerezzenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.