EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Nagykanizsa

Nem viccelnek a répával!

Hogy mit lehet a miklósfai savanyított kerekrépából készíteni? Nos, bármit – a húsos-babos levestől a főételen át a rétesig. Ez derült ki az immár 18. miklósfai répafőző-fesztiválon.

Miklósfán a hagyományos receptek titkait szigorúan őrzik, de a versenyre mindig jönnek új jelentkezők, akik elképesztő kreációkat találnak ki, természetesen a répára „hangszerelve”. Így most sem volt könnyű dolga a Rákhely Árpád szakoktató vezette öttagú szakmai zsűrinek a Mindenki Házában. Idén a korábbiakhoz képest több fiatal ragadott fakanalat s mérette meg magát, no és persze ételkülönlegességét. Összességében 28 nevező 36-féle étellel érkezett a seregszemlére.


A miklósfai kerekrépából szinte bármit lehet készíteni, ezt bizonyították a főzőcsapatok (Fotó: Gergely Szilárd)

Eredmények:

Hagyományos kategória: 1. Horváth Imréné (Miklósfa), 2. VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház (Nagykanizsa), 3. Kertbarát Kör (Miklósfa). Ételkülönlegességek: 1. Imrei Boglárka, 2. Horváth Imréné, 3. Lődri Edina, Gerencsérné dr. Berta Renáta, Németh Józsefné és Kiss Péterné (Miklósfa). Répás rétesek és édességek: 1. Imrei György (Nagykanizsa), 2. Mindenki Háza (Miklósfa), 3. Imrei Lászlóné (Eszteregnye). A közönségdíjat a Bajcsai Nyugdíjas Klub kapta.

Kapcsolódó Cikkek