EUR: 311,12 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Nemzetközi nyomás kellett a két Korea közötti tárgyalások újraindulásához

A nemzetközi közösség erőteljes nyomása is kellett ahhoz, hogy két év után ismét hivatalos megbeszélések kezdődjenek Észak- és Dél-Korea között – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő rámutatott: az Észak-Koreával szemben hozott nemzetközi gazdasági intézkedések a hivatalos kommunikáció ellenére súlyosan érintik az országot. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa is komoly szankciókat szavazott meg, és újabbakat helyezett kilátásba, ha Észak-Korea folytatja rakétakísérleteit.


“Megszorították” Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, emiatt fogadta el például azt a dél-koreai kezdeményezést is, hogy részt vegyenek az olimpián, és erről tárgyaljanak – mondta.

Kis-Benedek József szerint ha Észak-Korea nem hajt végre újabb kísérleteket, a jövő héten kezdődő tárgyalások nyugodtabb biztonságpolitikai helyzetet teremthetnek. A szakértő ugyanakkor hozzátette, hogy a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése még nagyon távoli cél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több ezer migráns gyereknek veszett nyoma Svédországban

    Több ezer migráns gyereknek veszett nyoma Svédországban

    Körülbelül 4,5 ezer gyermeknek veszett nyoma az elmúlt négy évben Svédországban, miután a menedékjog iránti kérelmükről elutasító nyilatkozatot kaptak. A gyerekvédelmi ombudsman aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Svédországban a menekült gyermekek on-line fórumokat használnak a tömeges öngyilkosságok megtervezésére, és nem mindig kapják meg a mentális betegségek iránti igényüket.

  • Három lakást kapott a migráns, mert három felesége volt

    Három lakást kapott a migráns, mert három felesége volt

    Újabb Svédországban élő magyar nyilatkozott az M1-nek a bevándorlókkal kapcsolatos problémákról. Jordáky Béla a nyolcvanas években költözött a skandináv államba, azt mondta: volt olyan bevándorló, aki három lakást is kapott az országban csak azért, mert három felesége van.