2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Kecskemét

Népszerű a nyugdíjasok körében a szabadegyetem

Kétszáz hallgató vehette át oklevelét a Városháza dísztermében. A Harmadik Kor Egyeteme negyedik tanéve 2017 decemberben zárult le. A Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok számára szervezett előadás-sorozatnak idén is lesz folytatása.

Váci Mihály Építs tetőt című versével köszöntötték azokat a „volt” hallgatókat, akik részt vettek a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme előadásain. A 2017. évi szemeszterre beiratkozott nyugdíjasok közül kétszázan vehettek át oklevelet a Városháza dísztermében.


A Harmadik Kor Egyeteme program a Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok számára szervez kultúratudományi, gazdasági, történelmi, pszichológiai tárgyú előadásokat neves előadók tolmácsolásában.
fotó: Banczik Róbert

Az eseményen köszöntőt mondott Mák Kornél alpolgármester, aki az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt. A Harmadik Kor Egyeteme program a Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok számára szervez kultúratudományi, gazdasági, történelmi, pszichológiai tárgyú előadásokat neves előadók tolmácsolásában.

A szabadegyetem előadás-sorozata a Pécsi Tudományegyetem, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége és a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg. A népszerű programsorozatnak természetesen hamarosan folytatása is lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.