EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szombathely

Növekvő halasítás és megújuló vízpartok Vas megyében

Az elmúlt öt évben sikerült közel megduplázni a regisztrált horgászok számát a megyében, aminek következtében a halasítás is folyamatosan nőtt a vasi vizeken – derül ki a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének évértékelő anyagából.

Tóth Emil és Sipos Károly halászati őrök süllő kihelyezés közben
Fotó: vasivizeken.hu

Tavaly pontyból a tervezett 28 600 kilogramm helyett 42 222 kilogramm, míg vegyes keszegből 5400 kilogramm helyett 18 220 kilogramm került a vasi vizekbe. A fogható méretű halak mellett 377 ezer darab őshonos, előnevelt 4-5 centiméteres halat (sebes pisztráng, csuka, süllő, harcsa, keszeg) helyeztek ki a horgászvizekbe.


Mozsár Gábor egy szép csukával Gersekaráton
Fotó: vasivizeken.hu

Késő ősszel sikerült még 15 ezer darab egynyaras 10–15 cm közötti süllőt is telepíteni a vasi horgászvizekbe a ragadozóállomány erősítése érdekében. ​

Seregi Miklós szövetségi elnök és Horváth András egyesületi elnök megtekinti a munkákat Magyarszecsődön
Fotó: vasivizeken.hu

Megkezdődtek a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert közel 110 millió forint támogatással megvalósuló „Horgászturisztikai fejlesztések a vasi vizeken” elnevezésű projektben. Az országosan egyedülálló programban a Vas Megyei Horgász Szövetség Horgászturisztikai Központjának környékén kívül még a szervezet kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület (Magyarszecsődi-tó, a gencsapáti kavicsbányató, a vaskeresztesi Pinka-holtág, a gersekaráti Sárvíz-tó, a püspökmolnári kavicsbányató, a csepregi téglagyári tó, a pinkamindszenti bányató és a Merseváti-tó) környezete újul meg tavaszra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.