2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szeged

Nyílt, lendületes, dinamikus csapatra van szükség

A szegedieket sokkal jobban érdekli, hogy ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje 2019-ben, mint hogy kikre lehet szavazni 2018-ban az országgyűlési választáson – mondja a jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő. A szegedi esélyektől a helyi Fidesz átalakításáig kalandoztunk B. Nagy Lászlóval.

– Bár országosan jók a számok, az ellenzék szerint Szegeden nem fog győzni a Fidesz.


– Szerencsére ezt nem az ellenzék, hanem a szegediek fogják eldönteni: rajtuk múlik, hogy melyik pártnak szavaznak bizalmat. Én egyet tudok, keményen kell dolgozni minden egyes nap a szegediekért, ezt is teszem. Az biztos, hogy a mostani országgyűlési választások tétje óriási. Szabad Magyarország maradunk-e szabad magyarokkal, vagy egy olyan „szolga ország” leszünk, amelynek bárki – akár egy amerikai milliárdos – dirigálhat. És az sem mindegy, hogy Alinak és Muhammadnak vagy Józsinak fogják-e hívni a szomszédunkat. Ezért is szeretném megköszönni mindazoknak, akik elmondták a véleményüket és részt vettek a konzultációban.

– Hogy látja, jól áll most a Fidesz Szegeden?


– 2014-hez képest jobban állunk. Szegeden van az a speciális helyzet, hogy az emberek az országos választásra is a helyi személyek alapján néznek és mondanak véleményt. Bárkivel beszélek, mindenki azt kérdezi, „de mi lesz Szegeden, ki lesz a polgármesterjelölt, kik lesznek a képviselőjelöltek”. Mikor mondom erre, hogy ez most országgyűlési választás, azt mondják, hogy jó, értik, de mi lesz Szegeden.

Szeged évek óta egy helyben áll, míg a környező települések folyamatosan fejlődnek – jelentette ki az országgyűlési képviselő

– És mi lesz Szegeden?

– Mindenkinek az az érdeke, hogy olyan polgármester és olyan önkormányzati képviselők legyenek majd az önkormányzatban, akik képesek megváltoztatni azt a stagnálást, amibe belecsúszott a város gazdaságilag az MSZP miatt. Szeged sajnos évek óta egy helyben áll, miközben a környező városok növekednek és gazdagodnak. Ehhez nem a jelenlegi városvezetésre jellemző demagóg politika kell, hanem egy nyílt, lendületes, jövőbe mutató szemlélet. És persze a kormány barátsága. Ehhez azonban a városi Fidesznek is alaposan meg kell változnia, mert finoman fogalmazva sincs jó híre a helyi szervezetnek Szegeden. Ez sajnos igaz, de már jó ideje dolgozunk azon, hogy ezen változtassunk, még ha egyelőre keveset is beszélünk erről. Annyit elmondhatok, 2019 őszére a Fidesz–KDNP egy teljesen új, a városért tenni akaró, okos és intelligens csapattal fog felállni. Azt a keszekuszaságot pedig végleg el kell felejteni, ami jellemezte a szegedi Fideszt az elmúlt években.

– Ön lesz a Fidesz új szegedi elnöke?

– Ha felkérnek és megszavaznának a tagok, akkor vállalnám. Erről azonban még nem beszéltünk. A Fideszben ugyanis munkát, és nem pozíciót osztogatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.