2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Öblögessünk torokfájás ellen!

Az influenzaszezon egyik legkellemetlenebb tünete a betegség első pillanatától szinte az utolsóig kitartó torokfájás. Ugyanakkor nem kell feltétlenül a tüneti kezeléshez gyógyszereket bekapkodni, természetes anyagok is enyhítik az égető, kaparó érzést.

Hatékony kezelésnek tartják a sós vizes gargalizálást, de mert a só nem hat éppen kellemesen a nyálkahártyára, egy 15 percen át lobogtatott sós vizes gargalizálófolyadék is kellemesebb lehet pár csepp illóolajtól. A narancs-, borsmenta-, kakukkfű- vagy mirrhaolaj segítségével az öblögetés máris elviselhetőbbé válik.
Ennél jelentősen nagyobb ízélmény a gyömbér és az oregánó alkalmazása: keverjünk össze egy pohár meleg vízben egy evőkanál mézet és két csepp gyömbér- vagy oregánóolajat. Ha ezzel félóránként átöblítjük a torok nyálkahártyáját, a kaparás máris szűnik.
Környezetünknek kevésbé kellemes, viszont hatékony segítség a fokhagyma. Baktériumölő hatása kétségtelen, méz és citrom segítségével pedig fogyaszthatóvá is válik. Ráadásul A-, B-, C- és E-vitamint is tartalmaz.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek