EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Olcsó, folyamatosan elérhető villamos energiát biztosít majd Paks II.

A 35 éve üzemelő paksi atomerőmű építéséről szóló egykori döntés mára beigazolódott: a legolcsóbban, legbiztonságosabban és a legnagyobb teljesítménykihasználás mellett működik a létesítmény. Az új blokkok létesítése ennek hosszú távú fenntartását szolgálja – közölte a beruházás tárca nélküli minisztere pénteken, egy Nagykanizsán tartott atomenergetikai fórumon.

Süli János hangsúlyozta: kipróbált, konstrukciójában továbbfejlesztett, 3+ generációs blokkok épülnek Pakson, amelyek “Fukushima-állók”, vagyis a legszigorúbb nemzetközi biztonsági előírásoknak is megfelelnek majd.


Példaként említette, hogy a blokkok kettősfalú védőépülete garantálja az atomerőmű biztonságát akár egy utasszállító rázuhanása esetén is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.