EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

OMSZ-főigazgató: Kezdeményezőnek kell lennie a magyar mentőszolgálatnak a visegrádi együttműködésben

A magyar Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) kezdeményező szerepet kell játszania a visegrádi országok mentőszolgálatai közötti együttműködésben – jelentette ki Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a Magyar Idők keddi számának adott interjúban.

Világszinten is egyedülállónak és példaértékűnek nevezte az OMSZ-t amiatt, hogy államilag finanszírozott, egész országot lefedő, egységes irányítással és felszereltséggel működő mentőszolgálat. Úgy vélte, “képesek vagyunk tehát arra, hogy standardot teremtsünk. Egy V4-es együttműködésben a mentést irányító szervezetek tapasztalatot cserélhetnének és szoros együttműködést alakíthatnának ki.” Ez az olyan, országhatárokon átnyúló történések kezelésében is óriási segítség lehet, mint a terrorfenyegetettség, a migráció vagy a megváltozott időjárási helyzet.


Csató Gábor beszélt arról is, hogy március végére megérkezik mind a 193 új, világszínvonalú mentőautó, és idén újabb 117 gépjárművet szerezhetnek be.

A bejelentett béremelésről a főigazgató azt mondta, hogy nagyon fontos lépés, mert ezzel a kormány elismerte, hogy a lakosság egészségügyi ellátásában stratégiai szerepük van. “A nagyobb fizetésnek köszönhetően összességében már többen jönnek hozzánk dolgozni, mint ahányan elmennek” – fűzte hozzá. Mint mondta, az ágazat egészéhez hasonlóan a mentőknél is korrigálni kell a nemzetgazdaság minden ágára kiterjedő minimálbér-emelés miatt összecsúszott egészségügyi bértáblát. “Ez azért fontos, mert anyagilag is meg kell becsülni azokat, akik régebb óta dolgoznak az egészségügyben. A fiataloknak pedig fontos, hogy lássák, megéri hosszú távon itt maradni, mert az idő előrehaladtával érdemben emelkedni fog a fizetésük” – fejtette ki.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.