EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Kecskemét

Origamikiállítás

A napokban a kecskeméti Tudomány és Művészetek Házába érkezett az országos origami-vándorkiállítás, amely február 20-ig enged bepillantást a papírhajtogatás művészetének sokszínűségébe. A kiállítást Kricskovics Zsuzsanna, a Magyar Origami Kör alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke nyitotta meg.

A kör tagjai és a megnyitón részt vevő érdeklődők a helyszínen hajtogatott közös kiállítási darab elkészítésében is részt vehettek. A tárlatra ellátogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. A művészeti szekció tagjai mellett bemutatkoznak a legtehetségesebb hazai origamisok is. A kiállító művészek: Zsebe József, Budai Péter, Sebők Zsolt, Horváth Hella, Pelle János, Molnár László.

A kiállításon különleges origami alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők: kartonhajtogatás, vizes-technika, textil origami és fémhajtás teszi különlegessé a tárlatot. fotó: Banczik Róbert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.