EUR: 317,90 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Külföld

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt San Francisco Aquatic Park nevű strandján csütörtökön. Ez már a negyedik fókatámadás az amerikai vizekben nagyjából egy hónap alatt.

A San Franciscó-i Tűzoltóság és Mentőszolgálat (SFFD) a közösségi médiában tette közzé, hogy segélyhívásra vonultak ki az Aquatic Parkba, ahol a parton egy nyugdíjas mentős kollégájuk látta el éppen a megharapott nőt, akit ezután kórházba vittek.


A nő térdét érte a harapás. A nyugdíjas mentős éppen arrafelé úszott, így tudott segíteni neki kijutni a vízből. Egy szemtanú szerint a sérült igen erősen vérzett, amikor a partra került.

A nő egy barátja a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy a South End Rowing Club nevű evezőscsapat két tagja csütörtök reggel úszni ment, amikor egy oroszlánfóka a nő lábába harapott és megpróbálta a mélybe húzni.

Az SFFD képviseletében John Baxter arra hívta fel a fürdőzők figyelmét, hogy egyedül ne ússzanak és mindig nagyon alaposan nézzenek körül.

A múlt hónapban már történetek hasonló balesetek: először december 15-én egy fürdőző férfi szenvedett “súlyos fókaharapást” a combján, őt a San Franciscó-i General Hositalben kezelték, később két másik úszóval ugyanez történt.

Kapcsolódó Cikkek