EUR: 338,68 Ft
CHF: 319,30 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb Győr

Országszerte vonzó a győri felsőoktatás

Már a kapunyitásra rengeteg fiatal érkezett az egyetemre, hogy tájékozódjon és lehetőleg minél több információt kapjon a jövőjét érintő kérdésekben. Az aulában felállított standoknál mozdulni sem lehetett, annyian voltak.

Az egyetem aulája zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel
Fotó: Marcali Gábor

A felsőbb éves hallgatók és az egyetem munkatársai szívesen válaszoltak minden kérdésre, számos szórólappal és prospektussal látták el a fiatalokat, cserébe mindenhol kígyózó sorok voltak, amerre csak a szem ellátott. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar standjánál is, ahol többek között Szabó Tamás első éves jogászhallgató várta a diákokat.


Szabó Tamás a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar első éves hallgatója
Fotó: Marcali Gábor

– Tavaly még én is érdeklődőként voltam itt a nyílt napon, most meg már tőlem kérdeznek az érettségi előtt állók. Nekem vonzó volt a szakomon, hogy viszonylag kis létszámú, kiváló oktatóink vannak és a hangulat is családias. Mindenki segítőkész és hallgatóbarát. Elsősorban a ponthatárokat kérdezgetik tőlünk és általános információkra is kíváncsiak. Nemcsak győriek jönnek, hanem például Komáromból is többen voltak már itt.

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar mindig is sláger volt itt Győrben, ezt erősítette meg Éles Marcell is, aki vidáman fogadta érdeklődésünket.


Éles Marcell építőmérnöknek tanul s imádja a győri egyetemet, a győri életet
Fotó: Marcali Gábor

– Építőmérnöknek tanulok, mindig is szerettem volna egy házat felépíteni, látni, ahogy megvalósul. Itt most ez az álom valósággá válhat. Idén ráadásul új tanrendet is bevezettek, ami így még szakmaibb lett. Az egyetem egésze emberbarát, jó a közösség, az oktatókkal is kiváló a viszony, segítőkészek. Pákozdról származom, így a kollégiumi életet is ismerem, s azt is csak dicsérni tudom. Közel van, fejlesztik, kényelmes. Tényleg mindenkinek ajánlom az egyetemet és a szakunkat is.

Megszólítottunk két ifjú hölgyet, akik közül Török Daniella Csornáról érkezett, de már a középiskolát is Győrben végzi. Elmondta, őt elsősorban az építészet és az agrártudomány érdekli, bár még nem döntötte el, merre is veszi az irányt. Barátnője, Benkó Petra pedig leginkább a marketinget, a turizmust és vendéglátást tekinti vonzónak, de a média világa sem áll tőle távol.

Benkó Petra és Török Daniella is szívesen jött a Széchenyi István Egyetem nyitott kapuk napjára
Fotó: Marcali Gábor

Az Audi kétségtelenül csábító, akár kész munkaerőről, akár tanulókról van szó. A Széchenyi István Egyetemmel régi jó kapcsolatuk van, kölcsönösen segítik egymást. Kovács Balázs végzős környezetmérnök épp a szakdolgozatát írja. Mint mondta, sokan érdeklődnek a lehetőségek felől, s mindenkit csak biztatni tud: bátran válasszák a győri felsőoktatást.

Az érettségi előtt állókon nagy a nyomás, de ha Győrt választják, jól döntenek
Fotó: Marcali Gábor

– Komáromból jöttem Győrbe tanulni, közel van a város és vonzott az egyetem is. Akkoriban még a mostaninál is kedvezőbbek voltak a ponthatárok, ez is csábító volt. Az elmúlt négy évben számos gyárlátogatáson voltunk és az Audiból is többször érkeztek szakemberek, hogy segítsenek minket a tanulásban. A mostani diákok főként a tantárgyak miatt érdeklődnek, nem is kifejezetten a szakokra vonatkoztatva. A kollégiumi lehetőségek is vonzóak sokak számára. Szerintem aki akarja, megtalálja itt a számítását. Én már dolgozom is az iskola mellett, s tervezem, hogy Győrben telepedek le – zárta a diploma előtt álló fiatalember.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.