EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Oscarra jelölték a Testről és Lélekről című filmet

Kedden délután jelentették be, hogy az Oscar-díjat megítélő bizottság a legjobb öt külföldi film közé választotta Enyedi Ildikó Testről és lélekről című mesterművét. 

Zsinórban harmadik éve jelölnek magyar mozgóképet a világ legrangosabb filmes elismerésének számító Oscar-díjra. Az előző két évben mindkét magyar jelölést sikerült díjra váltani: Nemes Jeles László Saul fia című holokauszt drámája és Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje is hazahozhatta az aranyszobrot.


A bravúrra idén is nagy esélye van az utóbbi évek leglíraibb alkotásnak, hiszen világszerte már 8, igen fontos nemzetközi filmes elismerést tudhat a magáénak, többek között a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíjának számító Arany Medvét valamint a főszerepet alakító Borbély Alexandrát választották a kontinens legjobb színésznőjének az Európai Filmdíjon.

A díjátadót 2018 március 4-én éjjel rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Testről és lélekről /Fotó: Youtube

Kapcsolódó Cikkek

  • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

  • Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.