EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Budapest XIII.kerület

Összekapcsolódik Angyalföldön a vasút és a 14-es villamos

Ismét egy olyan fejlesztés valósult meg, aminek előnyeit sok angyalföldi lakos is élvezheti. Új villamosmegálló épült a Béke úton, amely közvetlenül biztosítja a közvetlen kapcsolatot az angyalföldi vasútállomással. A beruházás költsége valamivel több mint 355 millió forint volt, ennyiből épült villamosmegálló a Madridi út vonalában. A felújítás során még két szélső peront építettek az akadálymentes közlekedés biztosításával, a közvilágítást átalakították, és új perontetőket is telepítettek az állomáson. Emellett az útpályát is átépítették két új buszmegállóval, ahol ugyancsak biztosított az akadálymentes közlekedés. A két új villamos- és buszmegálló tehát közvetlenül biztosítja az átszállást a kibővített, szintén akadálymentesített aluljárón keresztül. A vasútállomásra lifttel is fel lehet jutni, ami nagy segítség mozgássérült embertársainknak és a kisgyermekes családoknak.
A kormány tehát itt is egy több évtizede elhanyagolt területet újít meg. Ez a beruházás is bizonyítja, hogy nem igaz az a kerületi propaganda, amely Angyalföld elhanyagolásával vádolja a kormányt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.