EUR: 321,23 Ft
CHF: 284,64 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

Oszter gyógykezelésre küldené az ellene tüntetőket

A munkálatok ugyan éppen állnak, az Oszter Sándor tórendszere körül kialakult botrány azonban nem csitul. A helyiek feljelentést tettek, az ügyészség nyomoz, a szomszédok kipingált gipszbékákkal tüntetnek, a színész pedig az egész kalamajka közepette feltartott kézzel, értetlenül áll. 

Többen a fejükre estek Oszter Sándor szerint azok közül, akik festett gipszbékákkal tüntetnek ellene. Diósjenő polgárai ugyanis fellázadtak és a hangos szavakon kívül festett unkákkal próbálják kifejezni nemtetszésüket, mivel szerintük a tórendszer komoly veszélyt jelent a falubeliekre. – Egy barátomtól értesültem a hajmeresztő történetről, miszerint az a szóbeszéd járja a faluban, hogy én unkákat szeretnék tenyészteni a készülő tóban. Ez már csak azért is ráfizetés lenne, mert a békacombot nemigen esszük mi, magyarok, ráadásul ez a faj még mérgező is. Az egyik helybéli férfi pedig úgy gondolta, hogy a legjobb módja a tüntetésnek, ha elkezd unkákat gyártani. Gipszből van állítólag és ki is festi őket. Szóval aki ezt kitalálta, azt lehet, hogy kényszerzubbonyban kellene elvezetni és sürgősen meg kellene vizsgálni az agytekervényeit – legyintett nevetve Oszter, aki már több békával is találkozott a faluban. – Állítólag, aki engem utál, vagy csak retteg a tótól, annak az ablakba kell kitennie az unkát. Néhányat már láttam is, de az igazat megvallva azt reméltem, nagyobbak – mondta kacsintva. – Azt szoktam mondani, hogy az az ember, akit mindenki szeret, nagyon gyanús. Szerencsére azonban többen vannak, akik nem őrültek meg a faluban. Így van, aki mellettem áll, és van, aki békát mutogat.


Oszter Sándor nem aggódik a nyomozás miatt, készülő tavával szerinte minden rendben van Fotó: Cser Dániel

A Lokál természetesen felkereste a neve elhallgatását kérő készítőt is, aki büszke apró szobraira, és mint mondja, nem akart ő rosszat, csak szerette volna békés módon kifejezni nemtetszését. – Már csak néhány darab békám van, de vagy harminc-negyvenet csináltam. Meg akartam mutatni, hogy nem csupán Oszternek, nekünk is lehet unka békánk és jókedvre akartam deríteni az aggódó szomszédokat, akik féltik a házukat. Az a tó ugyanis bármikor kiönthet és ezt Sándor nem hajlandó belátni – magyarázta a férfi, aki felesége türelmét is próbára tette a békagyártással. – Rengeteg munka volt, míg gyurmából megformáltam és végül gipszből kiöntöttem, majd lefestettem a békákat. A feleségem már többször megfenyegetett, hogy nem kapok vacsorát, ha tovább csinálom – emlékezett vissza nevetve a szobrász.

Mint ismert, Oszter Sándor júliusban kezdte el építeni rég megálmodott tórendszerét, amivel rászoruló fiatalokon is segítene egy alapítványon keresztül. A diósjenőiek azonban attól tartanak, hogy a helybeli tó emiatt kiszáradhat, és akár a lakóházak is veszélybe kerülhetnek, ha Oszter dombtetőn lévő tava egyszer kiönt. A falubeliek és több civil szervezet is feljelentést tett a színész ellen, a Nógrád Megyei Főügyészség pedig nyomozást indított az ügyben, ami még folyamatban van.


– A falubeliek azt állították, hogy itt az összes ház veszélyben van a „hatméteres vízoszloptól” és el fogja önteni őket az ár. Nos, itt jegyezném meg, hogy jelen pillanatban a korábbi talajszinthez képest húsz centivel magasabban folyik át a víz – mondta szemöldökráncolva a színész. – Kemény Canossa-járás folyik, de remélem, hogy tavasszal már a diósjenőiek is megnyugszanak, a vizsgálatoknak is vége lesz és végre elkészülhet a tavam.

Oszter Sándor is szerzett magának egy békát Fotó: Cser Dániel

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

 • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.

 • Saját apját perelte be Rihanna

  Saját apját perelte be Rihanna

  Egyre népszerűbb Rihanna saját divatmárkája, a Fenty. A cégnév az énekesnő teljes nevéből, a Robyn Rihanna Fentyből származik, és nemrég édesapja, Ronald Fenty is indított egy vállalkozást ezzel a névvel.