2019. október 19., szombat
Nándor

Extra

Oszter Sándor: Kétszer is meghaltam

Oszter Sándor manapság a bírósági ügyei és a tórendszere körüli balhék miatt szokott a címlapokra kerülni, de a színésznek mindig is kalandos volt az élete. Mint mondja, hatszor érintette meg a halál szele, kétszer pedig testen kívüli élménye is volt, amikor konkrétan leállt a szíve.

Oszter Sándor igazi túlélő. Saját bevallása szerint esett rá már ló, felrobbant a kocsija, elütötte egy vonat, és egy ötven méteres szakadékba is bezuhant. Mindezeket kisebb sérülésekkel úszta meg, kétszer azonban a klinikai halál állapotából hozták vissza, mert későn derült ki, hogy allergiás sokkot kapott egy gyógyszertől. –  Kétszer is meghaltam. Huszonhárom éves koromban a Meztelen vagy című filmet forgattam, és a rossz körülmények miatt elkaptam egy durva májfertőzést, hónapokig feküdtem karanténban. A vizsgálatok során kétszer csináltak májfunkciós vizsgálatot, ilyenkor egy különleges szert kap az ember, ami arra szolgált volna, hogy megnézzék, mennyire javult vagy épp romlott az állapotom, ehelyett azonban kétszer meghaltam – kezdte Oszter. – García Lorcát olvastam, mielőtt a vizsgálóba vittek. Ott adtak egy pirulát, én pedig néhány percen belül állítólag leestem az asztalról. Látomásom volt. Én voltam García Lorca, akit fejbe lőttek a folyóparton, épp ahogy azt néhány perccel azelőtt olvastam. Még a golyó csapódását is éreztem a homlokom közepén, annyira valóságos volt. Később a kórteremben tértem magamhoz, és elmesélték, hogy néhány percig a klinikai halál állapotában voltam, megállt a szívem, összeomlott a keringésem – mesélte a megdöbbentő és szürreális esetet a színész.


Oszter Sándor furcsa látomásában fejlövést kapott Fotó: Lokál

Az orvosok állítólag nem jöttek rá, hogy mi okozhatta a sokkos reakciót Oszternél. Néhány hónappal később azonban ismét el kellett végezni a vizsgálatot, így a színész újra megkapta a gyógyszert.

– A második alkalommal fel akartam kiáltani, hogy „meghalok”, de már nem jött ki hang a torkomon. Erre egy furcsán kellemes emlékként tekintek. Elszálltam ugyanis egy fényes folyosón, és boldog voltam, majd egyre kisebbnek éreztem a testem, de egyre nagyobb melegség öntött el. Fényforrás lettem, ami egy nagyobb fény felé haladt, és végül egyesültem vele. A tudatom megmaradt, csak a testem tűnt el, és rettenetesen jól éreztem magam – avatott be a még hihetetlenebb történetbe a színész, aki az eset óta nem fél a haláltól.


– Sosem foglalkoztatott korábban a halál gondolata, de a második élmény óta kifejezett békével gondolok rá. Félreértés ne essék, nem várom, és semmivel sem mennék elébe, de azt hiszem, könnyebb elfogadnom az elkerülhetetlent. Az a mottóm, hogy ha csak egy hajszál választ is el attól a ponttól, hogy kirepülsz a világból, attól még a földön maradsz. De remélem, még egy kis ideig nem szakítják el odafönn azt a hajszálat – kacsintott.

Oszter a klinikai halál állapotában fényforássá vált Fotó: Cser Dániel

 

Rács mögé kerülhet

Letöltendő börtönbüntetés fenyegeti Oszter Sándort, akit ötödrendű vádlottként befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. Mint ismert, a színészt és társait azzal vádolják, hogy egy üzletembernek, V. T. T.-nek több tíz millió forintért cserébe elintézték volna az ellene folyó adócsalási ügy enyhítését. Ha bebizonyosodik, hogy a színész bűnös, akár négy év börtönt is kaphat. Eközben egy másik büntetőügy is folyik ellene, ugyanis a Balassagyarmati Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Oszter a saját birtokán épít két tavat, amelyre bár minden engedélye megvan, a falubeliek feljelentést tettek, és az ügyben eljárás indult.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek