EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szolnok

Ötezren ünnepeltek a téren szilveszterkor

A hideg ellenére minden évben hatalmas tömeg gyűlik össze a Kossuth téren, hogy együtt köszöntsék az új évet, és egy fergeteges bulival búcsúztassák az előzőt. Körülbelül ötezer ember ment ki idén is a városi szilveszteri bulira, ahol egész éjszaka szólt a zene, és Szalay Ferenc polgármester is megtartotta hagyományos újévi köszöntőjét.

Már este hat órától lezárták a Kossuth teret, hogy semmi se zavarja a szilveszterezni érkező résztvevőket. A program nyolc órakor kezdődött és hajnal 3-ig tartott: a legnagyobb attrakció Nagy Feró fellépése volt, de a Desperado koncertjére és DJ Eszenyi diszkópartijára is rengetegen voltak kíváncsiak. A mulatozó tömeg csak pár percre állt meg, Szalay Ferenc éjféli visszaszámlálást megelőző beszédekor. A polgármester a 2017-es év szolnoki sikereit foglalta össze köszöntőjében; méltatta vízilabdásaink sikereit, világbajnok evezőseinket, Európa-bajnok gerelyhajítónkat, a Szigligeti Színházat és a Szolnoki Szimfonikusokat, illetve a Varga Katalin Gimnáziumot is, amely a két tannyelvű gimnáziumok között első lett az országban. A beszédet az éjféli tűzijáték követte, majd fél 1-kor Nagy Feró lépett a színpadra zenés műsorával. A buli egészen hajnal 3-ig tartott, a tér is ezt követően kezdett kiürülni.


10 órakor kezdődött a Desperado koncertje
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

DJ Eszenyi 8 órától alapozta meg a hangulatot
Fotó: Kiss János

Többezren búcsúztatták az óévet a téren
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.