EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb IV.kerület

Péni Istvánra nagy feladat vár

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a honlapján nyilvánosságra hozta a Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok fiatal nagyköveteinek és mentorainak listáját. A magyar ifjúsági olimpiai csapat mellett a tisztet a riói olimpikon, Újpest nankingi ifjúsági olimpiai aranyérmes sportlövője, Péni István tölti be.

Az ifjúsági nagykövet elsődleges feladata, hogy a versenyzőket a legjobb eredményük eléréséhez hozzásegítse, továbbá a játékok oktatási-nevelési és kulturális célú aktivitásaiban ösztönözze. Korábban a gyorskorcsolyázó, ma Phjongcshangra készülő Nagy Konrád töltött be hasonló tisztséget a lillehammeri téli játékok esetében. Péni István, az UTE fiatal sportlövője emberi és sportolói kvalitásainak köszönhetően minden bizonnyal nagyszerűen fogja ellátni ezt a különleges, egyben megtisztelő feladatot.


Péni István már nem csak a sportpályán mutathatja meg tehetségét (Fotó. MTI)

– Ifjúsági olimpiai bajnokként megtapasztaltam, hogy milyen az ifjúsági olimpia hangulata, szellemisége, és szeretném ezt továbbadni a következő generációnak is. A nankingi játékok egy életre szóló élményt jelentett számomra. Bízom benne, hogy az olimpiai tapasztalataimmal hasznos tagja tudok lenni a csapatnak – mondta az olimpia.hu-nak Péni István, aki hozzátette, úgy gondolja, tapasztalatai segítségével válaszolhat minden kérdésre, és azok pozitívan motiválhatják a fiatalokat.
– A profi sportolói pályafutásom mellett a másik célom a sport népszerűsítése, aktív versenyzés után szeretnék a sport területén dolgozni. Ez a nagyköveti-mentori program jelentős munkatapasztalatot jelentene, amelynek során kifejleszthetném a kommunikációs és szervezési készségeimet, közelebb kerülhetek a nemzeti olimpiai bizottság és egyben az olimpiai mozgalom feladataihoz is. Biztos vagyok benne, hogy Buenos Airesben hasznos tagja lehetek a Magyar Ifjúsági Csapatnak! – tette hozzá a sportlövő.

Minden csúcsot megdöntött

Péni István ifjúsági olimpiai és ötszörös junior Európa-bajnok sportlövő. Édesanyja, Lencz Erika és édesapja, Péni István szintén válogatott sportlövők. Pályafutását 2009-ben kezdte, azóta az összes még létező puskás sportlövő versenyszám korosztályos országos csúcsát magáénak tudhatja, sőt felnőtt csúcsokkal is büszkélkedhet.

 

 

Kapcsolódó Cikkek