EUR: 332,10 Ft
CHF: 304,20 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete

„Helyreigazítás: Gyurcsány Ferencről valótlanul híreszteltük”

„Helyreigazító közlemény:
2018. január 05. napján a www.lokal.hu online felületünkön közzétett „Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete” című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Human Operator cégcsoport Gyurcsány Ferenc vállalkozása”

 

A Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek fő feladata MSZP-s és DK-s pártmunka volt – közölte pénteki számában a Magyar Hírlap a PestiSrácok.hu csütörtöki, a Human Operator Zrt. két dolgozójának nyilatkozatai alapján írt cikkét idézve.

A napilap írása szerint az alkalmazottak azt állították, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra. Az egyik korábbi dolgozó szerint ezeket a munkákat mindig szórólapozásként dokumentálták, mert arra bármit rá lehetett húzni – tették hozzá.


Az informátorok azt is felidézték, hogy a diákok bérét a Human Operator alkalmazottai számfejtették, az eredményt a cég szombathelyi irodájába továbbították, ott ellenőrizték, és ha rendben volt, ők intézkedtek a kifizetésekről is – olvasható a lapban.

Egy Czeglédy Csaba “pártpolitikai feladataira rálátó volt szombathelyi vállalkozó” is névvel ellátott nyilatkozatot juttatott el a PestiSrácok.hu-nak – írta a Magyar Hírlap.


A férfi szerint a cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése. Az Altustól érkező utalások nem kölcsönök voltak, hanem a bérek fedezetei. Gyurcsány Ferenc családi cége a pénzkimentést is segítette azzal, hogy miután végrehajtás alá vonták a Human Operator folyószámláit, a kiállított számláikra kedvezményezettként valamilyen, az Altushoz köthető céget jelöltek meg – közölte a vállalkozó. A cégcsoport Gyurcsány pártjától kapott feladatai a tüntetésekre történő mozgósításra is kiterjedtek – áll a Magyar Hírlap cikkében.

A napilapban az is olvasható, hogy az informátor szerint a kampányokban vállalt fellépéseiért Vágó István is a Human Operatortól kapta honoráriumát, és a cégben a pártfelügyelő tisztségét a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor töltötte be, aki az egyik érintett iskolaszövetkezetben is munkát vállalt.

A Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator cégcsoport működésével kapcsolatban mintegy hárommilliárd forint értékű csalás ügyében nyomoz a NAV bűnügyi igazgatósága – emlékeztetett a Magyar Hírlap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek