EUR: 323,94 Ft
CHF: 277,90 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete

„Helyreigazítás: A Demokratikus Koalícióról valótlant híreszteltünk.”

„Helyreigazítás:

2018. január 05. napján a www.lokal.hu online felületünkön közzétett „Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete” című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Demokratikus Koalíciónak a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek pártmunkát végeztek, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator cégcsoport a Demokratikus Koalíció vállalkozása, továbbá, hogy a Demokratikus Koalíció feladatot adott a cégcsoportnak, és, hogy ezen feladatok tüntetésre történő mozgósításra is kiterjedtek.”

 

A Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek fő feladata MSZP-s és DK-s pártmunka volt – közölte pénteki számában a Magyar Hírlap a PestiSrácok.hu csütörtöki, a Human Operator Zrt. két dolgozójának nyilatkozatai alapján írt cikkét idézve.

A napilap írása szerint az alkalmazottak azt állították, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra. Az egyik korábbi dolgozó szerint ezeket a munkákat mindig szórólapozásként dokumentálták, mert arra bármit rá lehetett húzni – tették hozzá.


Az informátorok azt is felidézték, hogy a diákok bérét a Human Operator alkalmazottai számfejtették, az eredményt a cég szombathelyi irodájába továbbították, ott ellenőrizték, és ha rendben volt, ők intézkedtek a kifizetésekről is – olvasható a lapban.

Egy Czeglédy Csaba “pártpolitikai feladataira rálátó volt szombathelyi vállalkozó” is névvel ellátott nyilatkozatot juttatott el a PestiSrácok.hu-nak – írta a Magyar Hírlap.


A férfi szerint a cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése. Az Altustól érkező utalások nem kölcsönök voltak, hanem a bérek fedezetei. Gyurcsány Ferenc családi cége a pénzkimentést is segítette azzal, hogy miután végrehajtás alá vonták a Human Operator folyószámláit, a kiállított számláikra kedvezményezettként valamilyen, az Altushoz köthető céget jelöltek meg – közölte a vállalkozó. A cégcsoport Gyurcsány pártjától kapott feladatai a tüntetésekre történő mozgósításra is kiterjedtek – áll a Magyar Hírlap cikkében.

A napilapban az is olvasható, hogy az informátor szerint a kampányokban vállalt fellépéseiért Vágó István is a Human Operatortól kapta honoráriumát, és a cégben a pártfelügyelő tisztségét a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor töltötte be, aki az egyik érintett iskolaszövetkezetben is munkát vállalt.

A Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator cégcsoport működésével kapcsolatban mintegy hárommilliárd forint értékű csalás ügyében nyomoz a NAV bűnügyi igazgatósága – emlékeztetett a Magyar Hírlap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Több országgal is egyeztetnek a sertéspestis ügyében

  Több országgal is egyeztetnek a sertéspestis ügyében

  Ukrajnán kívül több más országgal is egyeztetetés folyt vagy folyik a sertéspestis ügyében – mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Nincs friss diplomás munkanélküliség

  Nincs friss diplomás munkanélküliség

  A friss diplomások között gyakorlatilag nincs munkanélküliség – jelentette ki Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

 • Nagy lehetőség a kamatmentes Diákhitel2

  Nagy lehetőség a kamatmentes Diákhitel2

  Nagy lehetőség, hogy kamatmentes a Diákhitel2 – hangoztatta a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.