EUR: 323,94 Ft
CHF: 277,90 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Phenjan újraéleszti a katonai forró drótot Szöullal

Észak- és Dél-Korea megállapodott kedden a két fél közötti katonai “forródrót” helyreállításáról – jelentette kedden a dél-koreai Yonhap hírügynökség a szöuli kormányt idézve.

Phenjani közlések szerint az északi fél elvégezte a két hadsereg közötti közvetlen kommunikációs kapcsolat helyreállításához szükséges műszaki munkákat, s a kapcsolat szerdától üzemel majd teljes mértékben.


A két Korea képviselői kedden kezdték el hivatalos tárgyalásaikat Észak-Korea részvételéről a phjongcshangi téli olimpián, valamint a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.

Csun He Szung, a dél-koreai országegyesítési miniszter helyettese a tárgyalásról eddig annyit közölt, hogy Phenjan sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a Dél-Koreában februárban sorra kerülő téli olimpiára. A megbeszélés jelenleg is tart.


A kapcsolatok Észak- és Dél-Korea között tavaly romlottak meg jelentősen Phenjan erőltetett ütemű nukleáris és rakétakísérleti programja miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Én vagyok Bruce Lee!

    Én vagyok Bruce Lee!

    A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.